Skip to content
Constanța Știri locale

Constanța: Omul care l-a trimis pe Mazăre la pușcărie, cooptat în echipa primarului Vergil Chițac

https://www.facebook.com/chitac.vergil https://www.facebook.com/chitac.vergil

Primarul liberal al municipiului Constanța, Vergil Chițac, dă o lovitură de imagine și îl aduce în echipa sa chiar pe specialistul Ion Cătălin Cucoară, cel care a întocmit raportul din celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa. În urma judecării acestui dosar, fostul edil, Radu Mazăre, a ajuns după gratii, potrivit ziuaconstanta.ro.

Cucoară a fost transferat de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție pe funcția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru în cadrul Primăriei Constanța pe care din 27 septembrie o conduce primarul Vergil Chițac. Postul de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța era vacant și se află în subordinea primarului Constanței. Cucoară și-a încetat orice colaborare cu DNA pe 6 noiembrie, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Direcția Națională Anticorupție.

Cea mai notabilă realizare din CV-ul lui Cucoară este raportul de constatare din celebrul Dosar al Retrocedărilor (depus în justiție de procurorul Gheorghe Onea în 2008) care a expus retrocedări ilegale a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Dosarul a implicat aproape 40 de inculpați, iar prejudicul cumulat calculat de procurori pentru stat și pentru municipiul Constanța se ridică la 114 milioane de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *