Skip to content
Constanța Știri locale

Constanța: Peste 2.200 de aparate electrocasnice contrafăcute, descoperite în Portul Agigea

" "

Peste 2.200 de aparate electrocasnice contrafăcute, în valoare de aproximativ 335.000 de lei, au fost descoperite într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunţit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, care avea ca destinatar o societate comercială din judeţul Ilfov.

" "
" "

În urma controlului, au fost descoperite 2.280 de aparate electrocasnice – mixere, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 30.09.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

De asemenea, anchetatorii au stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean sirian, în vârstă de 50 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 333.367 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *