Skip to content
Cultura Societate

Constanța: Peste 200.000 de sticle cu apă sfinţită vor fi împărţite credincioşilor de Bobotează

www.crestinortodox.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că au fost pregătite 200.000 de sticle cu apă sfinţită care vor fi împărţite credincioşilor după slujba de Bobotează, care va avea loc şi în acest an pe faleza din faţa Cazinoului din Constanţa.

Arhiepiscopul a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a fost terminată etichetarea celor 200.000 de sticle care vor fi umplute cu apă, iar apoi vor fi sfinţite.

Boboteaza atât de mult aşteptată, după sărbătoarea Naşterii Domnului şi după sărbătoarea Sfântului Vasile şi Anului Nou, iată soseşte. Noi ne-am pregătit încă din anul trecut, am gătit sticlele de aghiasmă anul acesta – 200.000. S-au etichetat toate, credincioşii noştri au fost foarte receptivi, ne-au ajutat foarte mult şi iată pentru prima dată, chiar în dimineaţa din ziua dinaintea ajunului s-a terminat etichetarea. Acum îşi pregătesc forţele ca să vină la umplerea sticlelor”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul.

El a precizat că aproximativ 300 de oameni au lucrat la etichetarea sticlelor, timp de mai multe zile.

Cel mai scump dar de la această sărbătoare este apa sfinţită. De aceea o pregătim cu atâtea jertfe şi participă la această pregătire sute de oameni. Aproape 300 de oameni au venit şi au etichetat cele 200.000 de sticle şi în mai multe zile au venit, le-am făcut şi observaţii să pună etichetele drept şi iată o jertfă frumoasă din dragoste pentru dragostea semenilor lor”, a mai spus Arhiepiscopul, potrivit news.ro

Înalt Prea Sfinţitul a declarat că sâmbătă aceste sticle vor fi umplute cu apă, sfinţite şi aşezate sub formă de cruce pe faleza din faţa Cazinoului.

El a menţionat că s-a ajuns la 200.000 de sticle pentru ca apa sfinţită să ajungă pentru toţi credincioşii.

Am ajuns la 200.000 de sticle pentru că nu ajunge şi cred că vom mai creşte dacă e nevoie pentru că oamenii vin şi cer şi nu pot să îi refuzi. S-ar putea să facem la anul mai multe, să vedem cum e anul acesta. Am început de la 50.000, am continuat 75.000, 100.000 şi am tot crescut şi iată de la 50.000 acum avem de patru ori mai mult. Avem aici o sursă unde se fac sticlele, până acum le făceam pe la Bucureşti. Le facem din timp, în etape, să ne fie mai uşor să le şi putem plăti, le facem în timp”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului, precizând că este pentru al optsprezecelea an când sticle cu apă sfinţită sunt împărţite credincioşilor.

Slujba de sfinţire a apelor va avea loc duminică, de la ora 12.00 După ceremonia religioasă, Arhiepiscopul Tomisului va arunca trei cruci în mare, iar cei care le vor aduce la mal vor primi obiecte religioase şi bani. Apoi sticlele cu apă sfinţită vor ajunge la credincioşi, iar care cu apă sfinţită, trase de cai, de măgari şi de boi vor merge pe principalele artere ale Constanţei pentru a o împărţi celor care nu au putut ajunge la slujbă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *