Skip to content
Justitie

Constanţa: Poliţist trimis în judecată de DNA după ce a înlocuit aproape 15 kilograme de bijuterii, ridicate în urma unei percheziţii

Inquam Photos/Alexandru Busca

Un poliţist constănţean a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a înlocuit aproape 15 kilograme de bijuterii, în valoare de 400.000 de euro, care fuseseră ridicate în urma unei percheziţii. În locul bijuteriilor, poliţistul a pus obiecte din metal comun, lemn sau plastic. Fapta a avut loc în anul 2007.

DNA a anunţat, joi, că a fost trimis în judecată Marius Paul Constantinescu, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă calificată.

„Inculpatul Constantinescu Marius-Paul şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară şi, în perioada 29.09 –11.12.2007, ar fi înlocuit o cantitate de 14,661 kilograme de bijuterii (în valoare de 400.000 euro potrivit estimării părţii civile) ridicate în urma unei percheziţii domiciliare, cu obiecte din metal comun, lemn, plastic sau alte materiale. Înlocuirea bunurilor de valoare s-ar fi petrecut în contextul instrumentării de către inculpat a unui dosar de contrabandă”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa citată menţionează că bijuteriile au fost înlocuite de poliţist în contextul în care în perioada aceea s-au desfăşurat mai multe activităţi de manipulare şi expertizare a tuturor bijuteriilor (137,16 kilograme) ridicate în urma percheziţiei. Potrivit sursei citate de News.ro, dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *