Constanţa: Pompierii au intervenit la peste 200 de misiuni şi au salvat 61 de persoane din calea apelor

Sursa foto: INSPECTORATUL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Pompierii din Constanţa au intervenit în ultimele ore la peste 200 de misiuni şi au salvat 61 de persoane din calea apelor. De asemenea, au fost făcute peste 800 de apeluri la 112 care semnalau diverse situaţii de urgenţă produse de fenomenele meteo.

”De seara trecută şi până în prezent, pompierii constanţeni au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase ce au avut loc la 207 misiuni, fiind vorba despre 61 de persoane salvate, evacuate din calea apelor, care au fost aduse în zone de siguranţă şi 177 de misiuni de evacuare a apei strânse în urma inundaţilor, fiind aici vorba despre imobile, beciuri, subsoluri, gospoduri, magazine, hoteluri, autoturisme surprinse de viituri, copaci căzuţi şi altele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Ana Maria Stoica.

Ea a menţionat că 300 de pompierii acţionează în continuare pentru a îndepărta efectele negative produse de ploile torenţiale.

”Peste 300 de pompieri sunt la datorie în teren cu aproximativ 24 de mijloace pentru înlăturarea efectelor negative, iar până la această oră au fost înregistrate peste 800 de apeluri la 112 cu privire la diverse situaţii de urgenţă. Din fericire, în urma fenomenelor meteo extreme produse în cursul nopţii, dar şi în această dimineaţă nu au fost înregistrate victime. Situaţia este una dinamică, colegii mei sunt în continuare în teren şi rămân la datorie până la înlăturarea tuturor acestor situaţii. În ceea ce priveşte motopompele, vom primi sprijini de la ISU Ialomita şi ISU Călăraşi, motopompe cu care colegii mei vor acţiona în mai multe zone din judeţ”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Mai multe zone din judeţul Constanţa au fost afectate de ploile torenţiale din cursul nopţii şi din această dimineaţă. Astfel, au fost inundate locuinţe, gospodării, parcări, unele plaje au fost distruse, iar maşinile au fost răsturnate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: