Skip to content
Constanța Știri locale

Constanța: Primarul Vergil Chițac anunță că a depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro

https://www.facebook.com/chitac.vergil
" "

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a anunțat că a depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. „Mazăre, Constatinescu, Nejloveanu, Giurgiucanu, Borcea și alții trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor”, a subliniat edilul, care are calitatea de reclamant în cele șapte dosare înregistrate în civil de municipalitate la Tribunalul Constanța.

Pentru cei care încă se îndoiesc de faptul că în Constanța s-a schimbat macazul, pentru cei ce speră că vechile metehne vor fi în continuare tolerate, celor ce se lupta pentru păstrarea beneficiilor și privilegiilor dobândite ilicit, celor ce sunt încrezători că m-ar putea face parte la ilegalitățile lor, celor ce speră că voi ascunde sub preș mizeria administrațiilor anterioare, le transmit, din nou, un mesaj ferm de toleranță zero la corupție și orice altă forma de încălcare a legii”, a scris Vergil Chițac, luni seară, pe Facebook.

" "
" "

El a explicat că „sumele puteau fi deja confiscate când au fost condamnați dacă Felix Stroe nu propunea neangajarea Consiliului Local ca parte vătămată în proces”.

Am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Mazăre, Constantinescu, Nejloveanu, Giurgiucanu, Borcea și alții, trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor. Sumele puteau fi deja confiscate când au fost condamnați dacă Felix Stroe nu propunea neangajarea Consiliului Local ca parte vătămată în proces. El a propus, consilierii au votat cu 2 mâini, căci deh, de aceea avem un cartier pe malul mării numit al Consilierilor. Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții. Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat. Aveți încredere!”, a adăugat primarul Constanței.

La începutul lunii martie, șapte dosare au fost înregistrate în civil la Tribunalul Constanța, Secția I civilă, de către Unitatea administrativ-teritorială Constanța, prin primarul Vergil Chițac, care are calitatea de reclamant, potrivit Ziua de Constanța.

În cele șapte dosare, pârâții sunt persoane fizice sau juridice din dosarul retrocedărilor, printre care Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Paraschiva Barbu, Niculae Nejloveanu sau societăți comerciale precum Nisipuri SRL sau APV Media Turism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *