Constanţa: Puntea principală a vaporului în pericol de scufundare a ieşit de sub apă

Sursă foto: Captură Video
Sursă foto: Captură Video

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a anunţat că puntea principală a vaporului care se afla în pericol de scufundare în Portul Constanţa a ieşit de sub apă iar nava se redresează.

„R/M BRIZO, aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, a reuşit să restabilească curentul electric pe nava avariată JETMAX 2 şi a început pomparea apei din bancul de balast inundat. Puntea principală a ieşit de sub apă, iar nava începe să se redreseze. R/M BRIZO rămâne în continuare în asistenţă”, potrivit sursei citate.

Nava JETMAX 2 este sub pavilion Vanuatu. Are un echipaj format din opt membri şi transporta grâu.

Miercuri seară, Căpitănia Portului Constanţa a dispus ca vaporul aflat în rada exterioară a portului maritim să fie remorcat până în rada interioară şi una dintre navele ARSVOM să ducă la bord pompe submersibile.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: