Skip to content
Constanța Știri locale

Constanța: Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în tot judeţul, în spaţiile publice deschise

Inquam Photos / Octav Ganea

În întreg judeţul Constanţa, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Măsura CJSU a fost luată având în vedere rata de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în judeţ, respectiv mai mare de 1,5/1.000 locuitori.

De asemenea, Comitetul a luat mai multe decizii privind modificarea scenariilor de funcţionare ale unor unităţi de învăţământ din judeţ.

În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ, două vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Corbu (până pe 16 noiembrie, pentru grupa mixtă şi grupa mare, două cadre didactice confirmate) şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Lumina (până pe 13 noiembrie, pentru o clasă a VIII-a, un elev confirmat). De asemenea, alte două unităţi vor trece din scenariul 1, în scenariul 3: Şcoala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele (până pe 20 noiembrie, pentru ciclul gimnazial, un cadru didactic confirmat) şi Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costineşti (până pe 17 noiembrie, pentru clasele V-VIII, un cadru didactic confirmat).

Alte 14 unităţi de învăţământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenţei între 1-3/1.000 locuitori: Grădiniţa cu Program Normal Topraisar, Grădiniţa cu Program Normal Biruinţa, Şcoala Gimnazială nr. 1 Biruinţa, Grădiniţa cu Program Normal Moviliţa, Grădiniţa cu Program Normal Potârnichea, Şcoala Primară nr. 3 Potârnichea, Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni, Grădiniţa cu Program Normal Mereni, Grădiniţa cu Program Normal Osmancea, Grădiniţa cu Program Normal Ciobăniţa, Şcoala Gimnazială nr. 1 Istria, Grădiniţa cu Program Normal Istria, Şcoala Gimnazială nr. 2 Nuntaşi şi Grădiniţa cu Program Normal Nuntaşi.

Totodată, aceeaşi modificare de scenariu va fi aplicată şi pentru Grădiniţa cu Program Normal „Pinochio” Costineşti, unde nu se pot asigura condiţii de învăţământ „faţă în faţă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *