Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa scapă de restricţii chiar înainte de mini-vacanţa de Paşte şi de 1 mai

Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Veşti bune pentru turiştii care şi-au planificat să meargă la Constanţa în mini-vacanţa de Paşte şi de 1 mai: oraşul de la malul mării scapă de restricţiile de weekend.

Pentru că incidenţa a scăzut la 3,37, vor fi ridicate restricţiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor (18.00) şi ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate (20.00), în baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

Având în vedere că în municipiul Constanţa incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus a scăzut sub 3,5/1000 de locuitori, Primăria Municipiului Constanţa anunţă că începând de mâine se ridică restricţiile de weekend referitoare la ora de închidere a magazinelor şi ora de la care nu mai putem circula decât cu motive întemeiate, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere.

Primarul Vergil Chiţac va convoca astăzi, 23.04.2021, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi va decide ce alte măsuri de relaxare vor putea fi adoptate în municipiul Constanţa.

Municipiul Constanţa s-a încadrat în limita de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 4 şi mai mică de 7,5/1000 de locuitori, motiv pentru care au fost dispuse mai multe măsuri. Toate s-au aplicat pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 28 martie, şi s-au prelungit pentru că rata de incidenţă nu a scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *