Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament, redeschis pentru pacienţii evacuaţi din Spitalul de Boli Infecţioase

coronavirus Inquam Photos/Virgil Simonescu

Ministerul apărării anunţă, vineri, că Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa a fost redeschis pentru pacienţii evacuaţi din Spitalul de Boli Infecţioase, până la această oră fiind preluaţi 29 de pacienţi.

”Sistemul Medical Modular de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa a fost redeschis, în regim de urgenţă, în cursul zilei de astăzi, 1 octombrie, pentru a prelua pacienţi evacuaţi în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate. Activitatea este în plină dinamică, medicii efectuând trierea pacienţilor în cadrul Compartimentului Primiri Urgenţe al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa (SMUCT), până la această oră fiind preluaţi 29 de pacienţi”, a transmis, vineri, MInisterul Apărării.

Sursa citată a rpecizat că, dintre pacienţi, 26 au rămas internaţi la SMUCT, iar un număr de 3 pacienţi au fost transferaţi la SMMIT Constanţa.

Capacitatea totală a SMMIT Constanţa este de 100 de locuri, cu suplimentarea personalului medical.

Numărul de paturi care poate fi operaţionalizat în maxim 72 de ore este de 56 de paturi (din care, pentru cazurile medii, 20 de paturi cu oxigen de la reţea şi 20 paturi cu concentratoare de oxigen), cu personalul existent în acest moment în cadrul SMUCT.

SMMIT funcţionează ca secţie externă a Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa şi a fost operaţionalizat pe data de 27 septembrie 2020, pentru a prelua cazuri uşoare şi medii de infectare cu noul coronavirus.

Întreaga facilitate este organizată într-un grup modular de containere care au înlocuit structura temporară de tip cort instalată iniţial pe acest amplasament. Aceasta a fost proiectată de la zero şi racordată la toate utilităţile necesare (incluzând instalaţie de oxigen) şi interconectată la sistemul informatic al SMUCT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *