Skip to content
Coronavirus

Constanţa: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase deţine deja un robot pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor

Spitalul Cinic de Boli Infecţioase Constanţa are un robot pentru dezinfecţia aerulului şi suprafeţelor, care funcţionează pe bază de lumină UVC, având o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor.

Primăria Constanţa a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a fost dotat de anul trecut cu un robot de ultimă generaţie pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor, care distruge toţi germenii periculoşi.
“Robotul de dezinfecţie, achiziţionat cu fonduri de la Primăria municipiului Constanţa, funcţionează pe bază de lumină UVC. Tehnologia robotului de dezinfecţie are o eficienţă de peste 99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor. Aparatul acţionează fără intervenţie umană, poate fi programat să acţioneze prin telecomandă pe anumite intervale de timp şi este utilizat acum la capacitate maximă în saloanele în care se află bolnavi, pentru protecţia personalului sanitar dar şi a pacienţilor”, se arată în comunicat, potrivit news.ro
De asemenea, igiena mâinilor personalului medical din cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecţioase care intră în contact cu pacienţii este atent monitorizată cu ajutorul unui aparat special.
Astfel de roboţi sunt folosiţi şi în spitalele din China pentru dezinfecţie în criza pentru combaterea Coronavirusului, dar şi în Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia sau Emiratele Arabe Unite.
Conform Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, un astfel de robot, care dezinfectează deja saloanele şi spaţiile din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, a fost pus şi la dispoziţia Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Profesor Doctor Matei Balş”.
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa este unul din centrele naţionale unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *