Skip to content
Constanța Știri locale

Dosar penal, după ce un alegător a primit două buletine de vot pentru Senat

" "

Poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi de producerea a două incidente electorale, fiind vorba de un bărbat care a fost amendat cu 4.500 de lei pentru că a continuat campanie pe o reţea de socializare şi de deschiderea unui dosar penal după ce un alegător a primit două buletine de vot pentru Senat şi le-a introdus în urnă, scrie news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Andreea Iliescu, a declarat că poliţiştii din Năvodari s-au sesizat după continuarea campaniei electorale pe o pagină de socializare.

" "

“În jurul orei 8 dimineaţa poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari s-au autosesizat despre faptul că pe o reţea de socializare un bărbat a continuat campania electorală, prin aceea că ar fi îndemnat alegătorii să voteze anumiţi candidaţi la Camera Deputaţilor şi a Senatului. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei”, a afirmat Andreea Iliescu.

Un alt incident a avut loc după ce la o secţie de votare un alegători a primit două buletine de vot pentru Senat şi le-a introdus în urnă.

“În jurul orei 9.00 poliţişti din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi de către preşedintele unei secţii de votare cu privire la existenţa unui incident electoral. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că un membru al comisiei de votare ar fi înmânat unui bărbat un buletin de vot pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat, pe care acesta le-ar fi introdus în urnă. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot”,a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

În judeţul Constanţa au fost amenajate 559 de secţii de votare, dintre care 211 sunt municipiul Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *