Skip to content
Constanța Știri locale

Constanţa: Un nou incident cu un avion un MIG-21 Lancer. Precizările MApN

targeta.co.uk

Un MIG 21 Lancer, care a decolat marţi de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a primit un semnal de la bord că trenul de aterizare nu s-ar fi închis complet. În acest caz, aeronava a revenit pentru aterizare, procedura fiind realizată în siguranţă, nefiind înregistrate probleme cu trenul de aterizare.

”Marţi, 12 aprilie, pe timpul executării unui zbor de instrucţie, o aeronavă MiG-21 LanceR, aparţinând Bazei 86 Aeriană Borcea, a înregistrat o problemă minoră legată de funcţionarea trapelor trenului de aterizare. Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 17.50”, a trasmis, marţi seară, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, după decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare. ”Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluţionare a cazului special, în concordanţă cu manualele de exploatare a aeronavei, şi a aterizat în siguranţă pe aerodomul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50”, a mai transmis MApN. O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriană cercetează cauzele acestui eveniment.

Şeful Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spânu, a declarat, pentru News.ro, că un avion MIG 21 Lancer a decolat, marţi, pentru un exerciţiu de antrenament de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar la scurt timp la bord a apărut un semnal legat de semnalizarea închiderii incomplete a trapelor trenului de aterizare.

Procedura prevede că în acel moment avionul trebuie să revină la aterizare. Astfel, Aeronava MIG-21 Lancer a reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă şi nu au existat probleme la trenul de aterizare. Specialiştii urmează să investigheze motivul pentru care acel semnal a apărut la bordul aeronavei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *