Skip to content
Constanța Știri locale

Constănţenii şi turiştii, invitaţi să spună cum să fie amenajată plaja din Mamaia

psnews.ro

Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) lansează o consultare publică pentru amenajarea plajei din Mamaia şi îi învită pe constănţeni, dar şi pe turişti ca până în 10 iunie să completeze chestionare online în care să precizeze ce dotări îşi doresc în zonă.

ANAR a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că va organiza, după această consultare, un concurs internaţional de soluţii pentru amenajarea plajelor din Mamaia. „În vederea organizării de către Administraţia Naţională Apele Române în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România a unui concurs internaţional de soluţii pentru viitoarea amenajare a plajelor din Mamaia, atât constănţenii, cât şi turiştii sunt invitaţi să participe până pe 10 iunie 2022 la completarea următoarelor chestionare, care fac parte dintr-un amplu proces de consultare publică cu cetăţenii. În cadrul acestui proces, pe lângă demersul curent, vor avea loc şi mese rotunde cu actorii locali, menite să alinieze direcţiile temei de proiectare cu nevoile viitorilor utilizatori”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, întrebările din aceste chestionare urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajei din Mamaia. „Ca primă etapă în procesul de consultare publică amintit mai sus, atât constănţenii, cât şi turiştii sunt invitaţi să participe la completarea a câte un chestionar electronic dedicat. Aceste chestionare îşi propun să răspundă unor întrebări generale cu privire la felul în care acest nou proiect de amploare ar putea deservi atât locuitorii, cât şi utilizatorii de sezon înainte de a se intra în detaliile tehnice ale proiectării sale. Întrebările chestionarelor urmăresc să contureze profilul viitoarei amenajări a plajelor din Mamaia, de la dotările pe care acestea ar trebui să le aibă (zone de relaxare, spaţii pentru copii, porţiuni de vegetaţie, spaţii pentru activităţi nautice, unităţi de alimentaţie publică etc) la importanţa pe care o are plaja în viaţa localnicilor şi a turiştilor”, precizează comunicatul ANAR.

Plaja din Mamaia a fost lărgită cu fonduri europene. În unele zone, distanţa de la faleză la mare este de mai bine de 100 de metri. Unii turişti au fost nemulţumiţi sezonul trecut de faptul că beach-barurile şi zona de şezlonguri amenajată de agenţii economici erau pe vechile amplasamente şi se aflau la distanţă mare de apă.

1 comentariu la “Constănţenii şi turiştii, invitaţi să spună cum să fie amenajată plaja din Mamaia

 1. Cum sa fie plaja din Mamaia?
  As vrea sa fie plaja cu nisipul fin,renumit,cu intrarea lina in apa. Faleza la mica distanta,cu briza marii si aerosoli.
  Maslini salbatici care sa opreasca vantul…
  Natura a creat toate aceste minunatii la MAMAIA.
  Nu beach barurile fac o plaja renumita…
  Sondajul trebuia facut inainte de a distruge totul!
  Exixtau si solutii pentru corectarea eroziunii mai putin distructive!
  Solutia voastra este cat mai mult plastic,cat mai multe tobe…sigur asta vom vedea.
  Chemati in ajutor austriecii,olandezii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *