Skip to content
Politică

Constituţia ca pamflet. Iohannis a preluat rolul lui Băsescu în scena „Păcat că sunt cu steagurile în spate” / EXCLUSIV

Constituţia României riscă să fie tratată ca un pamflet de actualul preşedinte. Klaus Iohannis a preluat rolul lui Traian Băsescu în scena „Păcat că sunt cu steagurile în spate”.

Cel puţin asta dă de înţeles deputatul ALDE de Cluj Steluţa Cătăniciu, într-o declaraţie oferită, sâmbătă, pentru PSnews.ro. Parlamentarul a apreciat că, prin participarea la summitul Partidului Popular European (PPE), şeful statului intră în contradicţie cu spiritul Constituţiei, care, la art. 84, alin. (1), prevede că „în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată”.

CITIŢI ŞI: SURSE Klaus Iohannis participa la summit-ul PPE

„N-ar fi pentru prima dată când preşedintele Iohannis, la fel ca predecesorul domniei sale, Traian Băsescu, ar intra în contradicţie cu spiritul Constituţiei. Şi mă gândesc că, dacă domnul Băsescu a participat, în calitate de preşedinte al României, la summit-ul PPE atunci când a fost preşedinte, de ce să n-o facă şi domnul Iohannis? Probabil participă ca să le mulţumească public celor din PPE pentru susţinerea pe care a avut-o din partea lor şi la alegerile prezidenţiale, şi după aceea. Probabil că a primit sprijin şi atunci când s-a constituit guvernul Cioloş. Sau poate va avea o întâlnire cu domnul Băsescu şi vor fi mediaţi pentru o eventuală alianţă în 2016. Tot ce e posibil”, a afirmat deputatul ALDE.

Întrebată dacă riscăm să ne întoarcem la epoca în care Traian Băsescu spunea „păcat că sunt cu steagurile în spate, că aş fi venit tot cu acel tricou” cu sigla PMP, Steluţa Cătăniciu a răspuns: „Pentru a ne întoarce la acea epocă, ar trebui s-o fi părăsit; or, eu nu simt că am părăsit acea epocă”.

Nu în ultimul rând, fostul membru al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor a dat asigurări că ALDE va lua atitudine faţă de „derapajul” constituţional al preşedintelui Iohannis.

„În mod cert, vom avea o discuţie, aşa cum am avut de fiecare dată când au existat asemenea derapaje. Vom avea o discuţie în interiorul partidului şi ne vom exprima o poziţie”, a încheiat parlamentarul.

Amintim că, în decembrie, Steluţa Cătăniciu a demisionat din Comisia juridică în semn de protest faţă de prestaţia, în faţa comisiei, a Cristinei Guseth (preşedintele Freedom House România), propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

1 comentariu la “Constituţia ca pamflet. Iohannis a preluat rolul lui Băsescu în scena „Păcat că sunt cu steagurile în spate” / EXCLUSIV

  1. Presedintele reprezinta Romania si este bine cat suntem bagati in seama, chiar si de PPE – cel mai mare curent politic din Parlamentul european !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *