Skip to content
București Știri locale

Construcția pasajului ”Europa Unită” a intrat într-o nouă etapă: A început montarea tablierului metalic de 500 de tone

primaria sectorului 4

Lucrările la pasajul rutier suprateran ”Europa Unită”, pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește de la zero, au ajuns într-una dintre cele mai importante faze, mai exact la montarea tablierului metalic, cu o greutate de aproximativ 500 de tone. Pe șantierul de pe Bulevardul Metalurgiei au ajuns primele componente ale tablierului, transportate cu două autotrenuri de mare capacitate, informează Primăria Sectorului 4.

Pasajul ”Europa Unită” este proiectat cu trei deschideri, iar recent s-a montat prima porțiune, pentru aceasta folosindu-se o structură intermediară și provizorie de susținere pe care au fost sprijinite grinzile tablierului, cu o lungime de 30 de metri fiecare. La fel se va proceda și în cazul montării celorlalte două deschideri, pentru ca, ulterior, pe structura obținută să se amenajeze căile de rulare pentru circulația rutieră.

Pasajul ”Europa Unită” pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele va avea o lungime de peste 650 de metri, două benzi de circulație pe fiecare sens și va fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului.

Lucrările la acest obiectiv extrem de important pentru toți locuitorii Capitalei au început în luna februarie a acestui an și vor fi finalizate în aproximativ 18 luni.

Până în acest moment a fost finalizată structura de rezistență, sens în care s-au executat forajele necesare montării celor patru piloni de susținere ai pasajului, a fost testată rezistența celor 32 de coloane din structura de bază a construcției, iar ulterior au fost armate fundațiile pilonilor de susținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *