Construcția Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu bani din PNRR prinde contur

spital bistrita
Sursa foto: captură video

Cel mai mare proiect de investiții în sistemul public de sănătate din județul Bistrița-Năsăud, un proiect PNRR, prinde contur.

Proiectul de construire a unui pavilion nou în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în valoare totală de 400 de milioane lei, avansează într-un ritm rapid, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Investiția constă în:
• construirea unui nou corp de clădire cu patru etaje;
• reabilitarea energetică a clădirii existente;
• modernizarea pavilioanelor existente;
• digitalizarea spitalului și dotarea cu aparatură medicală.

Prof dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a spus că ministerul constuiește spitale și secții noi acolo unde este posibil și reabilitează clădiri vechi, tocmai pentru a se asigura o activitate medicală optimă, în beneficiul comunității deservite de respectiva unitate medicală.

„Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc”.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: