Skip to content
Economie Societate

Consultant imobiliar: Piața va staționa în 2019. Ce le recomandă celor ce vor să își cumpere un apartament

În contextul în care 2019 a debutat cu incertitudini pe toate planurile, în privința evoluției economice, dar și a sistemului financiar-bancar, PSNews a dorit să afle în ce condiții se va prezenta piața imobiliară pentru cei care doresc să își cumpere un apartament în următoarele 12 luni.

Mai ales că nici piața imobiliară nu este ferită de incertitudini, pe fondul modificării normelor de creditare, dar și al anunțului făcut de mnistrul de Finanțe, Eugen Teodorivici, care a anunțat că va modifica regulile după care se desfășoară programul Prima Casă.

Pentru a afla mai multe, am luat legătura cu consultantul imobiliar Narcis Gorea, care a făcut o scurtă previziune legată de evoluția prețului apartamentelor în 2019.

Tendința, în ceea ce privește prețurile apartamentelor, va fi de staționare în 2019, pentru că există doi factori contrari ce acționează asupra pieței”, a declarat, în exclusivitate pentru PSNews, consultantul imobiliar.

Pe de o parte, există un recul în privința creditelor ipotecare, în urma schimbării normelor de creditare, iar achiziția de apartamente este strâns legată de creditul ipotecar.

De cealaltă parte, există și o presiunea venită din partea dezvoltatorilor de a crește prețurile, pentru că forța de muncă și materialele s-au tot scumpit.

Deci sunt doi factori care pun presiune în direcții diferite: unul spre scăderea, iar celălalt spre creșterea prețurilor.

Părerea mea este că prețurile vor fi staționare”, a adăugat el.

Celor care vor să își cumpere un apartament în 2019, dacă au găsit ceva ce le place și, bineînțeles, își pot permite achiziția, le recomand să cumpere.

Însă le recomand să se îndrepte către o soluție care să fie la îndemâna veniturilor lor, un apartament pe care să îl utilizeze și care să le satisfacă nevoile.

Nu este momentul pentru investiții inutile și nici pentru încercări de afaceri pe piața imobiliară.

Celor care vor să cumpere, piața nici nu le oferă condiții să se repeadă, în căutarea vreunui chilipir, dar nici nu e de așteptat și de visat că vor scădea prețurile”, a mai spus consultantul imobiliar.

1 comentariu la “Consultant imobiliar: Piața va staționa în 2019. Ce le recomandă celor ce vor să își cumpere un apartament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *