Consultant politic explică ce se ascunde în spatele demisiei lui George Maior

Șeful SRI, George Maior, a anunțat vineri că își va înainta demisia viitorului Președinte al României, motivând că șeful statului ar trebui să ia deciziile în ceea ce privește serviciile de informații.

Citește și: George Maior va demisiona din funcția de șef al SRI

Acest anunț al lui Maior este interpretat de consultantul politic, Cozmin Gușă, ca fiind  unul care ”reașază campania, la modul discret”, fiind ”una dintre mutările de șah, în campanie, care va fi greu deductibilă pentru marele public”

”Pentru început, trebuie să spunem că odată cu prima zi de campanie, a început și jocul de șah. Tocmai pentru că este o campanie neobișnuită, cu 14 candidați, mulți dintre ei inutili în acest joc electoral, va fi foarte greu să fie urmărită de către comentatorul neavizat”, explică Cozmin Gușă, potrivit Realitatea.net.

”Si această declarație a lui trebui interpretată și din acest unghi. În timpul campaniei, s-ar fi marșat foarte mult pe ideea că George Maior ar fi putut să sprijine o candidatură a lui Victor Ponta, într-un mod nepermis, la nivelul unui serviciu secret, tocmai pentru că se vehicula foarte mult această propunere viitoare din partea lui Victor Ponta ca George Maior să conducă un guvern PSD sau un guvern de uniune națională.

Aceste lucruri au început să fie jucate sau dejucate, prin acest gen de declarații. Ele nu sunt foarte ușor de asumat, pentru că, noi știm foarte bine că în PSD, de exemplu, este o vânzoleală groaznică legată de cine va fi următorul prim-ministru, dacă Ponta câștigă, iar acolo, dacă luăm, repet, din nou în considerare și problemele pe care le au baronii, cu emanatul lor, pe nume Liviu Dragnea, ne dăm seama că este din ce în ce mai dificil să impui o candidatură din afara partidului, deloc imposibil și foarte probabil, însă, în aceste condiții, mai ales dacă acea candidatură duce cu gândul către statul de drept, către DNA, care nu putea să aibă aceste performanțe de acuzare, arestare, fără sprijinul direct al SRI-ului și se creează o situație extrem de sofisticată, pe care puțini pot să o înțeleagă în România”, a mai adăugat consultantul politic.

”Bineînțeles că George Maior este unul dintre acei puțini care pot să o înțeleagă, alături de cei doi colaboratori instituționali sau personali, și mă refer la Traian Băsescu și la Victor Ponta. Declarația de astăzi reașază campania, la modul discret, și repet, cum spuneam la început, este una dintre mutările de șah, în campanie, care va fi greu deductibilă pentru marele public”, a mai spus Cozmin Gușă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL