Skip to content
Politică

Consultări cruciale la Cotroceni. Dragnea devoalează despre ce au discutat partidele cu Iohannis

Consultări cruciale la Cotroceni. Dragnea devoalează despre ce au discutat partidele cu Iohannis.

PSD, PNL și UDMR au purtat discuții, marți dimineața, cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

După consultările cu șeful statului, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că prima discuție purtată s-a referit la cele trei pachete de legi: legea antiterorism, securitatea cibernetică și legea privind cartelele prepay.

„Prima discutie s-a referit la un pachet de legi respectiv legea antiterorism, privind cartelele prepay, si legea privind securitatea cibernetica. Domnul ne-a transmis, premierul a informat ca aceste 3 pachete de legi sunt in lucru la Guvern. Noi i-am spus presedintelui, ii spunem si acum premierului, ca vrem sa fim proactivi in asa fel incat doi colegi de-ai nostri sunt dispusi sa participe efectiv si la procesul de elaborare pentru a castiga timp, poate reusim in aceasrta sesiune sa adoptam aceste legi importante”, a dezvăluit Liviu Dragnea.

Totodată, șeful PSD a mai declarat că s-a mai discutat despre niște importante legi viitoare: legea securității naționale, statutul cadrului militar și legea de funcționare pentru SIE și SRI.

„Al doilea subiect s-a referit la legile mari din domeniu – legea securitatii nationale, statutul cadrului militar, legea de functionare pentru SIE, SRI. Aici s-a propus un grup de lucru, e o idee pe care o sustinem, care sa inceapa sa lucreze stabilind si un deadline. Nu se poate discuta despre aceste legi importante acum. Sa vedem daca vor putea fi finalizate pana la sesiunea din toamna. Astea au fost cele discutate cu presedintele”, a explicat președintele PSD.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *