Skip to content
Politică

Consultările dintre şeful statului şi partidele parlamentare pe teme din justiţie încep joi

Inquam Photos / Octav Ganea

Consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pe tema situaţiei din justiţie încep astăzi, când la Palatul Cotroceni sunt aşteptate delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor, relateaza news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema situaţiei din justiţie.

Consultările au loc joi şi vineri, iar fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane.

Joi, consultările încep la ora 15.00, cu delegaţia PNL, întâlnirea fiind programată să dureze o oră.

De la 16.00 este programat USR, iar la 16.45 urmează PMP, la 17.30 – UDMR şi la 18.15 –  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Vineri, consultările ar urma să înceapă la ora 11.00, cu PSD, şi să continue la 12.00 cu delegaţia ALDE. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va merge la discuţii, dar că PSD va fi reprezentat de o delegaţie formată din trei membri. „Eu sigur nu merg, dar de la noi de la partid o să meargă. Nu-mi place personajul”, a spus Liviu Dragnea.

În schimb, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia la consultări, afirmând că Iohannis nu e interesat de consultări reale, ci doar de simularea lor.

Şeful statului a declarat, miercuri, că are foarte multă deschidere pentru consultările cu partidele şi că i se pare ciudat să refuzi o ofertă la dialog cu preşedintele României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *