Consumul de energie al Germaniei ar urma să atingă un minim istoric în acest an

Twitter/ steag Germania
Sursă foto: Twitter

Germania, cea mai mare economie Europeană, ar urma să consume în acest an cea mai mică cantitate de energie de la debutul publicării datelor statistice, în condiţiile în care problemele din industria manufacturieră se răsfrâng şi asupra cererii de energie, transmite Bloomberg.

Think tank-ul Working Group on Energy Balances (AG Energiebilanzen) prognozează că în acest an consumul total de energie al Germaniei va fi de 10.784 Petajoule ( 2.996 Terawaţi oră) cu 8% mai puţin decât în 2022, an în care criza energetică europeană a lovit puternic Germania, şi cu 28% mai puţin decât cantitatea de 14.905 Petajoule consumată în anul 1990, când au început să fie colectate date statistice cu privire la acest indicator.

Potrivit analiştilor de la AG Energiebilanzen, consumul de energie al Germaniei a fost influenţat în special de evoluţia economică. În acest an este posibil ca PIB-ul Germaniei să înregistreze un declin de până la 0,5%. Industriile mari consumatoare de energie au înregistrat scăderi de producţie, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra consumului de energie. În plus, vremea mai caldă comparativ cu anul anterior a contribuit şi ea la reducerea consumului de energie. Potrivit calculelor AG Energiebilanzen, aproximativ o cincime din reducerea procentuală totală a consumului este posibil să se datoreze temperaturilor favorabile. Un alt factor care a afectat consumul de energie este preţul ridicat, care a condus la realizarea de economii şi reduceri de producţie în industriile cu un consum mare de energie.

La începutul acestei săptămâni, Agenţia Internaţională a Energiei a avertizat că cererea de produse petroliere a Germaniei este posibil să înregistreze în 2023 cea mai mare scădere din rândul ţărilor membre OECD. În plus, Germania a devenit importator net de electricitate începând din luna mai a acestui an, odată cu închiderea ultimelor sale reactoare nucleare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: