Skip to content
Sănătate Sport

Consumul de lapte la micul dejun scade glicemia pe parcursul zilei

Stirile ProTV

O schimbare în rutina zilnică, în cazul micului dejun, poate oferi beneficii pentru prevenirea apariției diabetului de tip 2, potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of Dairy Science.

Dr. Douglas Goff și echipa sa de la Human Nutraceutical Research Unit -Universitatea din Guelph, în colaborare cu Universitatea din Toronto, au examinat efectele consumului de lapte cu un conținut ridicat de proteine la micul dejun asupra nivelului de glucoză din sânge și asupra senzației de foame instalată până la a doua masă a zilei.

Laptele consumat cu cereale la micul dejun a redus concentrația de glucoză din sânge  în comparație cu un mic dejun unde lichidul consumat este  apa. În plus, s-a constat că nivelul ridicat de proteine din lapte reduce pofta de mâncare pană la cea de-a doua masă, comparativ cu un lapte redus de proteine (degresat).

Digestia proteinelor din zer și cazeina prezente în mod natural în lapte eliberează hormoni gastrici care încetinesc digestia, crescând sentimentul de sațietate . Deși echipa a găsit doar o diferență modestă în consumul de alimente la masa de prânz atunci când a crescut proteinele din zer la micul dejun, au constatat că laptele consumat alături de alimente bogate în carbohidrați (cereale) a redus glucoza din sânge chiar și după prânz.

1 comentariu la “Consumul de lapte la micul dejun scade glicemia pe parcursul zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *