O schimbare în rutina zilnică, în cazul micului dejun, poate oferi beneficii pentru prevenirea apariției diabetului de tip 2, potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of Dairy Science.
Dr. Douglas Goff și echipa sa de la Human Nutraceutical Research Unit -Universitatea din Guelph, în colaborare cu Universitatea din Toronto, au examinat efectele consumului de lapte cu un conținut ridicat de proteine la micul dejun asupra nivelului de glucoză din sânge și asupra senzației de foame instalată până la a doua masă a zilei.
Laptele consumat cu cereale la micul dejun a redus concentrația de glucoză din sânge în comparație cu un mic dejun unde lichidul consumat este apa. În plus, s-a constat că nivelul ridicat de proteine din lapte reduce pofta de mâncare pană la cea de-a doua masă, comparativ cu un lapte redus de proteine (degresat).
Cum a mințit Raed Arafat la conferința de presă de după tragedia de la Victor Babeș. DSU știa de problemele TIR-urilor ATI
Vlad Voiculescu, bâlbe după tragedia de la Victor Babeș. Ministrul arată spre Arafat și dezvăluie involuntar o nouă gafă de comunicare
Premierul îl poate demite pe Vlad Voiculescu fără acordul USRPLUS, se sugerează de la vârful PNL: ”Sunt convins că nu trebuie să întrebe pe nimeni”
După Vlad Voiculescu, și Stelian Ion încinge spiritele în coaliție. De la ce a pornit conflictul cu UDMR
De ce nu va ieși USRPLUS de la guvernare, chiar dacă Vlad Voiculescu va fi demis de la Ministerul Sănătății
Digestia proteinelor din zer și cazeina prezente în mod natural în lapte eliberează hormoni gastrici care încetinesc digestia, crescând sentimentul de sațietate . Deși echipa a găsit doar o diferență modestă în consumul de alimente la masa de prânz atunci când a crescut proteinele din zer la micul dejun, au constatat că laptele consumat alături de alimente bogate în carbohidrați (cereale) a redus glucoza din sânge chiar și după prânz.
1 comentariu la “Consumul de lapte la micul dejun scade glicemia pe parcursul zilei”