Skip to content
Politică

Continuă bătălia pe ordonanţe. Nicuşor Dan ameninţă cu CCR

academiacatavencu.info

Continuă bătălia pe ordonanţe. Deputatul Nicuşor Dan – preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR) – ameninţă cu sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR).

Parlamentarul a postat marţi pe Facebook un mesaj în care îi solicită premierului Sorin Grindeanu să nu adopte în şedinţa de Guvern de miercuri ordonanţele de urgenţă (OUG-urile) „privind grațierea și dezincriminarea unor fapte penale”.

De asemenea, Nicuşor Dan dă asigurări că, tot miercuri, USR va începe să strângă semnăturile necesare unei moţiuni simple contra ministrului Justiției, Florin Iordache, „care a mințit Parlamentul României, la votul de investitură”.

„Îi cer prim-ministrului Sorin Grindeanu să nu adopte mâine, în ședința de Guvern, ordonanțele de urgență privind grațierea și dezincriminarea unor fapte penale. Până la această oră nu am găsit pe site-ul Guvernului ordinea de zi a ședinței, așa că e posibil orice.

USR este pregătită ca, în cazul votării lor, să-i ceară Avocatului Poporului să atace ordonanțele la Curtea Constituțională. Mâine începem și să strângem semnăturile pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției Florin Iordache care a mințit Parlamentul României, la votul de investitură.

Voi ieși din nou în stradă. Presiunea societății e cea mai importantă”, transmite Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *