Skip to content
Politică

Continuă bombardamentele în Siria: zeci de mii de persoane au fost mutate

Cunoaste Lumea

Peste 30.000 de sirieni au fost strămutaţi din regiunile nord-vestice, controlate de rebeli, în urma bombardamentelor lansate de guvernul de la Damasc şi forţele aliate săptămâna trecută, a anunţat luni un oficial al ONU, citat de Reuters.

„Pe 9 septembrie, 30.542 de persoane au fost strămutate din nord-vestul Siriei, către diferite zone din Idlib”, a anunţat David Swanson, purtător de cuvânt al al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), potrivit news.ro.

Damascul, susţinut de aliaţii Rusia şi Iran, a pregătit un atac de amploare pentru cucerirea provinciei Idlib şi a zonelor adiacente din nord-vestul Siriei de la rebeli.

Zona este ultima fortăreaţă majoră a Siriei de opoziţie activă faţă de preşedintele Bashar al-Assad.

În jur de 3 milioane de oameni trăiesc în zona controlată de opoziţie, care cuprinde cea mai mare parte din provincia Idlib şi părţi mai mici din Latakia, Hama şi provinciile Alep.

Swanson a declarat că de vineri atacurile cu mortiere şi rachete s-au intensificat, în special în nordul provinciei Hama şi în zonele rurale din sudul provinciei Idlib.

El a afirmat că 47% dintre sinistraţi au fost mutaţi în tabere, 29% stau cu familiile, 14% s-au stabilit în adăposturi şi 10% au închiriat locuinţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *