Continuă circul politic de la Baia Mare – consilier USR, filmat când amenință un dezvoltator imobiliar

Bogdan Hodorogea -USR

UPDATE

Consiliul Local Baia Mare a votat, luni, alegerea viceprimarului Doru Dăncuş (PNŢCD) în funcţia de primar interimar al municipiului, până la organizarea noilor alegeri, transmite Agerpres.

La şedinţa de alegere a noului primar interimar au fost prezenţi 15 consilieri locali din cei 23. Un număr de 10 consilieri locali au votat pentru şi cinci împotrivă. Pe lista de propuneri pentru funcţia de primar interimar s-a mai aflat şi viceprimarul Istvan Pap (UDMR).

Doru Dăncuş face parte din PNŢCD, care face parte din Alianţa pentru Maramureş, alături de PSD. Acesta a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului şi s-a declarat public „locotenent” al fostului primar condamnat pentru luare de mită, Cătălin Cherecheş.

„Suntem într-un moment de delicat pentru comunitatea noastră, implicit pentru Consiliul Local (…) Am avut o săptămână plină, o săptămână foarte agitată în urbea noastră (….) Am spus-o că nu mă cramponez de acest scaun şi dacă majoritatea Consiliului Local va hotărâ să îmi retragă aceste atribuţii (de primar interimar n.r.) pe care le am primit în baza hotărârii 418/2020, nu voi opune nici cea mai mică rezistenţă şi mă voi supune votului. Împreună cu colegii mei din Coaliţia pentru Maramureş, care formează cel mai numeros grup politic din CL, o să încercăm să găsim cele mai bune soluţii de a contribui cu idei, cu iniţiative, proiecte la bunul mers al municipiului Baia Mare”, a spus Doru Dăncuş, în şedinţa Consiliului Local.

Știrea inițială 
Continuă circul politic de la Baia Mare. După ce Cătălin Cherecheș a fost prins săptămâna trecută în orașul german Augsburg în timp ce încerca să scape de pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a semnat miercuri, 29 noiembrie, și decizia privind încetarea, înainte de termen, a mandatului primarului din Baia Mare. Astfel că, în locul edilului fugar a rămas fostul viceprimar, actualul primar interimar Doru Dăncuș.

Însă, prima zi lucrătoare la Primăria Baia Mare a adus și primul scandal. O parte a consilierilor locali au cerut schimbarea din funcție a actualului viceprimar care are atribuțiile delegate prin HCL când primarul nu este la serviciu. Concret, doi consilieri traseiști locali trecuți AUR de la USR și PMP – Bogdănel Gavra și Bogdan Hodorogea au inițiat pe data de 27.11.2023 o hotărâre de consiliu local prin care să se revoce atribuțiile de primar-interimar ale viceprimarului Ion Doru Dăncuș și să fie date viceprimarului maghiar Pap Zsolt Istvan.

Cei doi consilieri locali anunțau în urmă cu câteva luni că s-au transferat amândoi la AUR: Bogdănel Gavra, ales inițial consilier PNL și Bogdan Hodorogea, de la USR. Hodorogea nu doar că a trecut de la USR la AUR, ci a fost chiar numit președinte AUR Baia Mare.

Anunțul prin care Bogdan Hodorogea, consilier local USR PLUS al Municipiului Baia Mare, devine președinte AUR Baia Mare/ Sursa foto: emaramures.ro

 

Bogdan Hodorogea

În acest context, trebuie menționat că, deși cei doi au anunțat că vor trece la alt partid, în acest caz AUR, așa zisul transfer nu poate fi făcut decât dacă cei doi demisionează și din pozițiile de consilier. Cu alte cuvinte, Bogdan Hodorogea a fost ales consilier local sub „drapel” USR, iar un transfer la un alt partid ar însemna că își pierde automat poziția din Consiliul Local Baia Mare. Dar, ce să vezi, acesta este în continuare consilier local. Ba mai mult, se prezintă peste tot ca președinte AUR Baia Mare. Dar el este, de fapt, în continuare consilier USR.

Bogdan Hodorogea -USR

Hodorogea, filmat când amenință un dezvoltator imobiliar

Bogdan Hodorogea a fost ales consilier local pe listele USR-PLUS, la alegerile din 2020. De numele său se leagă mai multe scandaluri. În iunie 2022, s-a lansat într-un „demers abuziv, cu caracter penal, dispunând suspendarea prezenței primarului în cadrul ședinței, îngrădindu-i astfel dreptul și obligația legală de a fi prezent”, relata emm.ro.

Șicanele între consilierul Hodorogea și primarul Cătălin Cherecheș erau mai vechi. Într-o ședință a Consiliului Local din luna februarie, edilul din Baia Mare a prezentat imagini în care Hodorogea vorbește cu un investitor căruia nu vrea să-i aprobe o investiție doar pentru că el este „mare șmecher la Urbanism”. 

Recent, Hodorogea a fost filmat cu o cameră ascunsă de un dezvoltator imobiliar local, în timp ce amenința că va dărâma un bloc, folosindu-se de poziția pe care o are în cadrul Consilului Local.

Hodorogea, care cu greu reușește să articuleze cuvintele și pare serios sub influența alcoolului, îi amenință pe dezvoltator că îi va demola blocul pentru că nu ar avea autorizație de construcție. Mai mult, acesta îl asigură pe antreprenor că nu va obține acea autorizație în nici un mod legal și îi spune că, dacă dorea documentul, trebuia să vină la el, pentru că toți șmecherii din imobiliare vin la el. Consilierul local întărește declarațiile prin a mai spune că EL este comisia de urbanism.

Printre altele, Hodorogea spune fără perdea că are o mare influență în Guvernul României și că oricând poate să dea un telefon, iar guvernanții îl vor întreba pe el ce e de făcut în Baia Mare, relatează Detectivul de presă.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: