Skip to content
Politică

„Continuă degringolada!” Gelu Diaconu evidențiază „reacția imediată” a economiei la radicalizarea PSD EXCLUSIV

nineoclock.ro

Gelu Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) – a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a evidențiat „reacția imediată” a economiei la radicalizarea discursului unor lideri ai Partidului Social Democrat (PSD).

VEDEȚI ȘI: Paul Stănescu, afirmație șocantă: Dacă protestatarii nu înțeleg, trebuie să-i forțăm să înțeleagă

Așa cum puteți citi în linkul de mai sus, vicepreședintele PSD Paul Stănescu (vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale) a revenit luni cu o declarație contondentă la adresa protestatarilor #Rezist, după ce săptămâna trecută vorbise despre necesitatea ca partidul să stea „cu arma la picior”. Acum, același Stănescu a spus că dacă oponenții nu înțeleg că PSD a fost votat de aproape 4 milioane de oameni, atunci „trebuie să-i forţăm, cu ghilimelele de rigoare, să înţeleagă acest lucru”.

În acest context, Gelu Diaconu a declarat luni pentru PSnews.ro că radicalizarea discursivă a unor fruntași social-democrați denotă că aceștia „simt apropiindu-se funia de par și „se agață ca înecatul la mal”. Mai mult: fostul șef al ANAF a subliniat faptul că starea economiei ar fi un motiv mult mai puternic de nemulțumire pentru manifestanții anti-PSD-iști decât modificările legislației din domeniul justiției.

„Radicalizarea discursului apropiaților domnului Dragnea e oarecum o atitudine firească, întrucât ei simt apropiindu-se funia de par. Pe de o parte, situația din perspectivă politică a liderului PSD este pecetluită: el nu cred că mai poate avea viitor în viața publică a României. Pe de altă parte, mult clamatul program PSD de guvernare și-a dovedit din plin nocivitatea.

Uitați-vă la evoluțiile indicatorilor macroeconomici și veți vedea că cei care demonstrează astăzi pe subiectul modificării legilor justiției ar fi poate mai îndreptățiți să protesteze vehement împotriva aplicării acestui program de guvernare nociv! Persistența în a aplica acest program ne va scoate în final din rândul statelor cu stabilitate economică – lucru semnalat foarte pregnant în ultima perioadă de reprezentanții Comisiei Europene.

În consecință, se agață ca înecatul la mal, încercând să provoace un război româno-român pentru salvarea liderului căruia ei le sunt nimic altceva decât unelte servile”, a detaliat Diaconu.

Totodată, finanțistul a precizat că nu doar ROBOR crește în perioade precum aceasta, de turbulențe politice, ci și situația bugetului dă semne de „degringoladă”.

„Reacția (economiei – n.r.) este imediată. Astăzi, dumneavoastră (mass media) informați asupra creșterii – spre exemplu – a indicelui ROBOR. Așteptăm execuția bugetară, care probabil va fi publicată astăzi și care – după informațiile pe care le am – continuă degringolada în zona finanțelor publice.

Continuăm să ne împrumutăm pentru a acoperi găurile generate de cheltuielile iresponsabile din zona instituțiilor publice (cheltuielile cu salariile). În consecință: nimic bun sub soare. Chiar dacă o astfel de atitudine de război permanent îi va mai salva o perioadă la guvernare, PSD-ul va deconta electoral masiv pe seama greșelilor găștii lui Dragnea”, a punctat Diaconu.

Pe de altă parte, ex-președintele Fiscului s-a arătat sceptic că moțiunea de cenzură va trece, întrucât „opoziția nu are conturată o alternativă în planul guvernării”.

„Moțiunea nu trece, pentru că, din păcate, în pofida atitudinii corecte pe care o au față de modificarea legilor justiției (modificare făcută doar în scopul salvării liderului PSD), opoziția nu are conturată o alternativă în planul guvernării. Și atunci există o foarte mare reținere din partea tuturor celor care ar putea vota o astfel de moțiune din afara opoziției, pentru ca deponenții moțiunii să adune numărul necesar”, a încheiat Gelu Diaconu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *