Skip to content
Politică

Continuă disputa PNL-USRPLUS la Iași. Chirica: E a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul, în mod iraţional şi iresponsabil, cu ipocrizie şi cinism

Inquam Photos/Ilona Andrei

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, susţine, după respingerea bugetului local de către consilieri, că este o nouă zi tristă pentru Iaşi, el afirmând că USR PLUS a acţionat în mod iraţional şi iresponsabil.

„Este o nouă zi tristă pentru oraşul nostru, o nouă zi în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor şi nevoilor ieşenilor, o nouă zi în care spiritul democratic şi dialogul raţional au capitulat în faţa intereselor politicianiste. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul oraşului nostru, în mod iraţional şi iresponsabil, cu ipocrizie şi cinism, din motive exclusiv politice şi într-un dispreţ absolut faţă de nevoile acestui oraş!”, a spus primarul liberal al Iaşiului, Mihai Chirica.

Totodată, el a atras atenţia asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaţilor din învăţământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajaţi din sectorul public care asigură transportul public, curăţenia, întreţinerea străzilor şi spaţiilor verzi.

„Din păcate, numeroasele mele apeluri publice şi ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS, care a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului oraşului şi chiar folosind metode neortodoxe. În aceste condiţii, miercuri, 12 mai 2021, de la ora 15.00, voi convoca o nouă şedinţă de plen în care sper că oamenii de bună credinţă din Consiliul Local vor vota bugetul local şi vor da o şansă Iaşului”, a precizat edilul Mihai Chirica.

Precizăm că proiectul de buget al municipiului Iaşi a fost respins, luni, de consilierii locali, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, după ce reprezentanţii PSD au părăsit sala de şedinţe, iar consilierii USR PLUS s-au abţinut de la vot. Şedinţa, care a durat aproape cinci ore, a avut mai multe momente tensionate, cu schimburi de replici între consilierii liberali şi cei ai USR PLUS.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *