Skip to content
București Știri locale

Continuă disputa primarilor. Ciucu, către Nicușor Dan: „Mă sabotaţi, deşi v-am protejat mandatul?”

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a revenit cu o solicitare la edilul Capitalei Nicuşor Dan de a emite avizul pentru defrişarea copacilor în vederea continuării lucrărilor la drumul expres Valea Largă, în contextul în care au trecut deja trei săptămâni de la cererea iniţială. „Să fie ceva personal cu mine, mă sabotaţi, deşi v-am protejat mandatul şi v-am câştigat cel puţin un an de linişte când eram preşedintele PNL Bucureşti? Să fie doar nepăsare şi indolenţă? Să fie neputinţă?”, se întreabă Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

„Cât timp să mai pierdem aiurea domnule primar general, cât? Au trecut 3 săptămâni de când v-am cerut public (deoarece refuzaţi orice altă formă de comunicare – instituţională sau privată) să eliberaţi, respectând legea, avizul de defrişare pentru a putea continua lucrările la drumul expres Valea Largă. Asta înseamnă că au trecut 7 luni de când noi am depus iniţial documentaţia pentru a primi avizul. Revin iarăşi, public, să vă cer să respectaţi legea, să emiteţi avizul! Aţi promis public, că până pe data de 22 mai veţi emite avizul. Încă o minciună, dintr-un lung şir, dar de data acesta aţi minţit public”, a scris Ciprian Ciucu, miercuri pe Facebook.

Edilul Sectorului 6 se întreabă dacă Nicuşor Dan doreşte să îl saboteze, deşi i-a protejat mandatul pe care l-a câştigat.

„Nu pot să îmi dau seama cu ce ne confruntăm. Să fie bătaie de joc la adresa bucureştenilor din Prelungirea Ghencea în special şi a locuitorilor din Sectorul 6 în general? Să fie ceva personal cu mine, mă sabotaţi, deşi v-am protejat mandatul şi v-am câştigat cel puţin un an de linişte când eram preşedintele PNL Bucureşti? Să fie doar nepăsare şi indolenţă? Să fie neputinţă? Orice ar fi, modul la care vă raportaţi la locuitorii Sectorului 6 NU vă face cinste. Mai ales că v-aţi lansat campania electorală în Prelungirea Ghencea! Nu-mi face nicio plăcere să iau astfel de poziţii publice, drept dovadă am aşteptat să mai treacă două zile de la termenul pe care vi l-aţi dat singur. Că… poate, poate. Dezamăgirea pe care mi-o provocaţi este constantă”, a completat Ciucu.

El a mai acuzat că prin acţiunile sale, primarul Capitalei Nicuşor Dan nu face decât să contribuie la readucerea la conducerea PMB a Gabrielei Firea. „Sunt mulţi care mi-au spus că, reproşându-vă în public problemele pe care le generaţi, inconsistenţele, ca să fiu delicat, contribui la readucerea Gabrielei Firea la PMB. Departe de mine această intenţie. Şi pentru că vă tot erijaţi într-unul dintre candidaţii Dreptei, vă spun sincer: cu o aşa prestanţă în cea mai înaltă funcţie din administraţia Bucureştiului, DUMNEAVOSTRĂ sunteţi cel care o readuce pe Gabriela Firea în fruntea PMB şi care dinamitaţi şansele Dreptei în Bucureşti. Eu vreau un simplu aviz. Şi tac. Nu e pentru mine, nu este pentru un capriciu de-al meu: este pentru un proiect public, un proiect extrem de necesar a cărei finanţare şi execuţie o puneţi în pericol! APA NOVA deja nu mai are front de lucru si zilele acestea va părăsi şantierul”, a concluzionat Ciprian Ciucu.

Disputa primarilor. Ciprian Ciucu acuză blocarea lucrărilor în zona Valea Largă

Pe 3 mai, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a acuzat blocarea finalizării lucrărilor de lărgire a străzii Valea Largă, din cauza faptului că Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, nu a emis avizele pentru defrişarea a 400 de copaci de pe marginea drumului. Obiectivul principal al lucărilor este constituit de fluidizarea traficului pe Prelungirea Ghencea şi Bulevardul Timişoara.

Edilul Sectorului 6 a adăugat că în aceste condiţii are două opţiuni, ori renunţă la lucrare, ori taie copacii fără aviz şi plăteşte amenda. Primarul Sectorului 6 a enumerat totodată toate acţiunile întreprinse de instituţie pentru lărgirea unei artere importante din Bucureşti.

„O spun din capul locului, acesta NU este un atac la domnul Primar General, Nicușor Dan. Apelul public, pe un ton decent și calm este doar ultima pârghie pe care o am pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă.

Am muncit mult. Doi ani, am muncit enorm pentru a ajunge aici unde suntem: să executăm această arteră, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete, cu trotuare largi și cu toate utilitățile. Ea va degreva Prelungirea Ghencea, pe care o va conecta cu Bulevardul Timișoara.

În acest moment trebuie ca Apa Nova să lucreze la canalizare și este blocată. Ei intenținează chiar să mute echipa de muncitori de acolo pentru că nu mai au front de lucru.

Munca pe care am făcut-o până acum a fost fabuloasă iar costurile au fost mari:

1. Am contractat și efectuat un studiu prefezabilitate;

2. Am contractat (procedura achiziție) și efectuat studiu fezabilitate. Acesta ne-a spus ce exproprieri sunt necesare;

3. Am contractat (procedura achiziție) și efectuat studiu de trafic;

4. Am realizat și Consiliul Local a votat o Hotărâre pentru cere dreptul de la PMB pentru a putea face exproprieri;

5. Consiliul General ne-a aprobat printr-o Hotărâre dreptul de a face exproprieri;

6. Contractare (procedura achiziție) firma de avocatură pentru a ne asista în exproprieri. Am realizat primele exproprieri din istoria Sectorului 6!

7. S-a făcut o comisie de expropriere la nivelul PMB care a avizat fiecare din cele câteva zeci de exproprieri realizate. Acestea ne-au costat cca. 4 milioane de lei!

8. Consiliul General ne-a aprobat printr-o altă Hotărâre exproprierile, terenul devenind proprietate publică a Municipiului București;

9. Am realizat contractat și realizat Studiu de fezabilitate apă-canal;

10. Apa Nova a realizat proiectare apa-canal care a fost trecuta prin comisiile tehnice ale PMB și care a necesitat ZECI DE AVIZE;

11. Am obținut autorizație de construire, aviz de mediu etc;

12. Apa Nova a contractat lucrările și a mobilizat deja echipa de muncitori;

13. Am contractat lucrările la rețelele de gaz, energie, NETCITY;

14. Am realizat procedura de achiziție proiectare și execuție drum;

15. Am depus în noiembrie 2022 cererea de avizare defrișărilor de către PMB, inventarierea fiecărui copac în parte (specie, dimensiuni etc).

NU AM PRIMIT NICI PÂNĂ ACUM DE LA PMB AVIZUL DE DEFRIȘARE.

În lipsa acestui aviz, care presupune defrișarea a ccc. 400 de copaci, și pentru fiecare copac ÎMI ASUM PLANTAREA A ÎNCĂ 10 COPACI în compensare, am două opțiuni:

1. Nu mai facem lucrările și,
2. Îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu știu dacă mi-o permit.

În acest moment, tind să îmi asum amenda pe care domnul Primar General mi-o va da, dar rămân cu conștiința împăcată că am făcut tot ce ține de mine ca să scot cartierul Brâncuși și Prelungirea Ghencea, parțial, din mizerie.
Mai rămâne și varianta ca totuși, să primim săptămâna acesta avizul de defrișare care a fost temeinic întocmit, care a trecut de toate departamentele din PMB și care se află de mai mult timp pe biroul domnului Primar General.
Am făcut tot ce a ținut de mine și pe căi formale și pe căi informale, politice. Avizul nu vine.

P.S. Vă rog frumos pe toți, inclusiv pe ziariști, să nu tratați această poziție publică ca pe un “atac”. Nu este. Este doar o explicație care se verifică 100% factual. Am nevoie de o relație decentă, instituțională, cu domnul Primar General Nicușor Dan”, a scris Ciprian Ciucu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *