Skip to content
Politică

Continuă fierberea în Catalonia: parlamentul a fost DIZOLVAT

washingtonpost.com

Continuă fierberea în Catalonia: parlamentul regional a fost DIZOLVAT luni.

Un angajat al parlamentului regional din Catalonia a declarat luni că legislativul catalan a fost dizolvat în mod formal, urmând să fie creat un organism care să asigure interimatul funcţiilor de conducere până la organizarea de noi alegeri regionale, relatează Associated Press, preluată de Mediafax.

Anunţul a fost făcut de către un purtător de cuvânt al Parlamentului regional, iar şedinţa ordinară ce urma să se desfăşoare marţi a fost anulată. Potrivit sursei citate, actualul preşedinte al forului legislativ catalan va conduce o comisie de tranziţie până la organizarea alegerilor anticipate din regiune, ce se vor desfăşura la 21 decembrie.

Vineri, premierul spaniol Mariano Rajoy a decis dizolvarea Guvernului şi a Parlamentului din Catalonia, la câteva ore după ce Legislativul catalan a adoptat o declaraţie de independenţă.

Ulterior, procurorul general de la Madrid a anunţat că solicită punerea sub acuzare a mai multor foşti lideri catalani pentru rebeliune, insurecţie şi pentru deturnarea fondurilor publice. Liderii catalani vor trebui să răspundă acuzaţiilor în faţa Curţii Supreme de Justiţie din Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *