Skip to content
Politică

Continuă jihadul în PSD: Dragnea pregătește execuții în lanț SURSE

ziaruldeiasi.ro
" "

Se anunță execuții masive în interiorul PSD, la Congresul care va fi organizat pe 10 martie,

Mai exact, potrivit unor surse politice citate de Adevărul.ro, se pare că Dragnea ia în calcul să ceară prelungirea mandatului de preşedinte la Congres. Însă, adevărata bătălie se va da pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, deţinută în acest moment de Niculae Bădălău, ieşit din graţiile lui Liviu Dragnea după ce a susţinut revolta lui Mihai Tudose.

" "
" "

Astfel, potrivit surselor „Adevărul“, cele mai mari şanse pentru a deveni numărul doi în partid le avea senatorul Claudiu Manda, şeful Comisiei de Control SRI şi partenerul de viaţă al Olguţei Vasilescu, care potrivit surselor PSnews.ro, va veni pe funcția de prim-vicepreședinte PSD. Numai că Manda l-a dat de gol pe Dragnea că a participat la chermezele organizate de SRI, în contextul în care liderul PSD se războieşte verbal cu aşa-zisul „stat paralel“. Săptămâna trecută, după audirea lui George Maior, fost director al SRI, Manda a confirmat că Dragnea a participat la o petrecere de Crăciun alături de Victor Ponta, Laura Codruţa Kovesi, Livia Stanciu (pe atunci preşedintele Curţii Supreme) şi şefii serviciilor secrete.

Potrivit surselor citate, Dragnea e foc şi pară pe Manda, deci l-a tăiat de pe lista de candidaţi la funcţia de preşedinte executiv. În aceste condiţii, au mai rămas doi favoriţi pentru a doua funcţie din partid: Marian Neacşu şi Mihai Fifor. Primul este secretar general al PSD şi e cunoscut în partid ca „mâna dreaptă a lui Dragnea“. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, este şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, for decorativ în partid, deci ar putea fi avansat în funcţia de preşedinte executiv, mai ales că e unul dintre puţinii oameni în care Dragnea are încredere maximă. Se strânge o brumă de opoziţie Numai că rivalii lui Dragnea – deşi puţini – au pus şi ei ochii pe funcţia lui Bădălău. Potrivit surselor citate, Ecaterina Andronescu e decisă să intre în competiţie împotriva protejaţilor lui Dragnea.

Marian Oprişan şi Gabriela Firea vor candida pentru o funcţie de vicepreşedinte, în timp ce Codrin Ştefănescu ar vrea să-şi păstreze funcţia de secretar general.

Fostul premier Mihai Tudose va pierde şi funcţia de vicepreşedinte în partid, după ce s-a răsculat faţă de Dragnea. Nici Gheorghe Şimon, fost ministru al Economiei în Guvernul Tudose, nu va mai rămâne în conducerea PSD. Ionuţ Vulpescu şi Nicolae Bănicioiu, doi dintre liderii apropiaţi de Victor Ponta, vor fi şi ei îndepărtaţi, iar Georgian Pop şi Doina Pană au şanse mici să mai fie realeşi vicepreşedinţi. Potrivit unor surse din conducerea PSD, pe funcţiile de vicepreşdinţi vor veni Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Claudiu Manda şi Marcel Ciolacu, ultimul fiind şi el reevaluat de Dragnea după ce trecuse în tabăra lui Tudose. Vicepreşdinţii PSD fac parte din Biroul Permanent (BPN) al partidului şi din Comitetul Executiv (CEX), forurile de conducere unde Dragnea vrea să aibă majoritate cât mai confortabilă.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *