PSnews

Ultima Oră

Continuă presiunile PSD asupra lui Grindeanu. Fifor arată ce va face Iohannis

fifor.ro

Continuă presiunile Partidului Social Democrat asupra prim-ministrului Sorin Grindeanu. Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, arată ce va face președitele Klaus Iohannis.

Președintele Consiliului Național al PSD a declarat luni că, din punctul lui de vedere, moţiunea de cenzură depusă împotriva guvernului Grindeanu va fi adoptată miercuri, iar preşedintele Klaus Iohannis va numi un premier tot de la PSD-ALDE, transmite Mediafax.

„Moţiunea de cenzură va trece miercuri şi, odată cu trecerea moţiunii de cenzură, sperăm să revenim la normalitate, adică la o ţară care să fie guvernată în mod legitim de un Guvern şi de un prim-ministru care să fie desemnat, aşa cum prevede Constituţia, pe baza propunerii majorităţii parlamentare şi, desigur, de un Guvern pe care să-l voteze Parlamentul aşa cum prevăd legile ţării în acest moment”, a spus Fifor, întrebat dacă are garanţii că parlamentarii PSD şi ALDE nu vor defecta la votul privind moţiunea.

De asemenea, Fifor și-a exprimat convingerea că şeful statului va desemna un premier tot de la PSD-ALDE.

„Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat cu nimic, Constituţia este aceeaşi – aşadar, sunt întrunite toate condiţiile ca o propunere de premier din partea majorităţii parlamentare PSD-ALDE să fie acceptată de preşedintele Klaus Iohannis”, a afirmat senatorul.

Solicitat să comenteze faptul că numele său este vehiculat pentru a prelua postul de premier, Mihai Fifor a răspuns: „Nu există o discuţie în acest sens”.
Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi