Skip to content
Politică

Continuă problema migraţiei în Europa. Ministrul Lazăr Comănescu arată ce abordare are România

Continuă problema migraţiei în Europa. Ministrul Afacerilor Externe de la Bucureşti, Lazăr Comănescu, arată ce abordare are România în acest context.

România rămâne un partener de încredere care acționează solidar pentru susținerea măsurilor în plan european de gestionare a migrației, în baza valorilor și principiilor europene asumate, a declarat joi ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, în cadrul întrevederii avute cu o delegație condusă de prim-ministrul landului german Hessa, Volker Bouffier.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de MAE, Lazăr Comănescu a evidențiat abordarea „pro-europeană și echilibrată” a României în susținerea unor soluții consensuale la nivel UE în ceea ce privește migrația, „care să evite amplificarea retoricii eurosceptice și extremiste în societatea europeană”.

În context, adaugă sursa citată, Comănescu a reiterat faptul că aderarea României la Schengen va contribui la consolidarea capacității de protejare a frontierelor externe ale UE în beneficiul întregii Uniuni.

„A fost abordată, de asemenea, situația vecinătății estice a UE, ministrul român prezentând evoluțiile recente în dialogul bilateral cu Republica Moldova și Ucraina și reiterând sprijinul țării noastre în favoarea măsurilor de reformă avute în vedere de Executivul de la Chișinău”, precizează MAE.

Pe de altă parte, discuțiile au vizat și legăturile româno-germane, ambele părți evocând rolul de punte în consolidarea relațiilor atât al etnicilor germani din România, cât și al sașilor și șvabilor originari din țara noastră și al românilor stabiliți în Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *