Continuă problemele la podul de la Brăila: O parte s-a tasat iar constructorul intervine pentru a opri

Sursa foto: Facebook

La 8 luni de la inaugurare, podul de la Brăila are nevoie de reparații pe partea carosabilă după ce o porțiune de asfalt s-a tasat, transmite Monitorul de Brăila. Constructorul a încercat să cârpească gropile de până la 15 centimetri căscate în asfalt, dar fără succes însă.

Tasările au sunt vizibile la rampa de urcare pe pod de pe malul brăilean, viaduct care face legătura cu blocurile de ancoraj. Tasările sunt mai mari de 10 cm, conform declarațiilor reprezentanților CNAIR.

Constructorul a început deja să foreze la piciorul pilonului viaductului pe care se face urcarea pe pod dinspre DN 2B, pentru a încerca stoparea acestor tasări.

Tasările sunt din toamna anului 2023 iar constructorul a încercat din luna decembrie să refacă planeitatea atât pe benzile de urcare cât și pe cele de coborâre de pe malul brăilean, așternând un nou strat de asfalt de umplutură.

Continuarea scufundării pilonului viaductului a impus adoptarea de urgență a unei soluții tehnice de consolidare a acestuia, actualmente forându-se piloni suplimentari în încercarea de stopare a tasărilor.

Din fericire, blocurile de ancoraj nu sunt afectate, însă dacă se va întâmpla acest lucru ar putea conduce la probleme pentru întreaga construcție, mai transmite publicația locală.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru Monitorul de Brăila că „după stoparea tasărilor, constructorul va trebui să refacă planeitatea, să încarce până la cotă”. Referindu-se la cauzele problemei, acesta a precizat că „ori nu au făcut o consolidare bună a terenului, ori este o pungă de apă”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: