Skip to content
Politică

Scandalul PMP-BEC continuă. Eugen Tomac: Dacă CCR ne va da dreptate, constituirea Biroului Electoral Central va fi declarată nulă

psnews.ro

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, că ”ÎCCJ a trimis la CCR  sesizarea PMP cu privire la neconstituționalitatea înfiinţării Biroului Electoral Central în perspectiva alegerilor europarlamentare”.

În cazul în care CCR va da dreptate sesizării făcute de PMP, înființarea BEC ”va fi declarată nulă şi procesul va trebui reluat”, susține liderul Mișcării Populare.

”PMP trimite BEC la CCR

ÎCCJ a trimis la Curtea Constituţională sesizarea PMP cu privire la neconstituționalitatea înfiinţării Biroului Electoral Central în perspectiva alegerilor europarlamentare. Dacă CCR ne va da dreptate, constituirea BEC, în formula promovată de PSD – ALDE – UDMR, va fi declarată nulă şi procesul va trebui reluat, ceea ce va invalida automat toate deciziile luate de actualul BEC.

Se va dovedi astfel că PMP a fost victima unei maşinaţiuni politice comandate de Liviu Dragnea, care nu vrea alegeri democratice în România, dorind să instaleze dictatura şi să le ia românilor dreptul de a-şi alege corect reprezentanţii în Parlamentul European”, a scris Eugen Tomac pe facebook.

Totodată, liderul PMP a reamintit motivul sesizării BEC la CCR.

”Acţiunea în instanţă a PMP vine ca urmare a excluderii reprezentantului PMP din BEC în ciuda faptului că partidul a participat la alegerile europarlamentare din 2014, obţinând 345.973 de voturi şi două mandate de europarlamentar”, a precizat deputatul.

Eugen Tomac a anunțat, marți, că a contestat la instanța supremă faptul că PMP nu face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europene, spunând că alte patru partide au fost acceptate prin înșelăciune, chiar dacă nu au participat la alegeri.
Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare a fost constituit, duminică, iar din el fac parte președintele și vicepreședinții AEP, opt reprezentanți ai partidelor politice care au reprezentanți în Parlamentul European și cinci judecători.
Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor şi calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *