Skip to content
Politică

Continuă scandalul în USR: DEMISIE răsunătoare după ce echipa lui Nicușor Dan a amenințat că dă în judecată partidul

psnews.ro

Continuă scandalul în Uniunea Salvați România (USR), partidul lui Dan Barna. Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a demisionat marţi din funcţie, după ce în urmă cu câteva zile, fostul lider al partidului, Nicuşor Dan, anunţa că s-a înscris în cursa internă a formaţiunii pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

„Urmează alegeri (la şefia organizaţiei – n.red.) în perioada imediat următoare, având în vedere adoptarea noului statut, şi nu intenţionam să mai candidez. În plus, timpul nu îmi mai permite sa fiu implicată 100%. Doresc să dedic mai mult timp proiectelor pentru Bucureşti, cum este, de exemplu, Legea Capitalei”, a declarat Roxana Wring pentru Digi24.ro.

Însă, conform surselor PSnews.ro, faptul că vechii susținători USR-iști ai lui Nicușor Dan au recurs la amenințări, dacă nu este acceptată candidatura lui la PMB, i-a scandalizat pe mulți din USR, inclusiv pe Roxana Wring care a anunțat că se retrage din cursa internă și că demisionează din funcție, chiar cu o zi înainte ca Nicușor Dan să facă marele anunț.

DETALII AICI: Ziua și scandalul la USR: echipa lui Nicușor Dan amenință că dă în judecată partidul

Se pare că, potrivit surelor, în locul lui Wring, la şefia organizaţiei va rămâne vicepreşedintele USR Bucureşti, Florin Cobazar, care, potrivit surselor citate, este considerat un apropiat al lui Nicuşor Dan.

În cazul în care Nicușor Dan va fi desemnat candidatul USR la PMB, acesta se va lupta apoi cu Vlad Voiculescu (candidatul PLUS) pentru a fi ales candididatul comun USR-PLUS. Conform parteneriatului politic între cele două partide, USR şi PLUS urmează să aibă candidaţi comuni la toate alegerile care urmează: prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *