Skip to content
Politică

Continuă scandalul SUA – Coreea de Nord

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă oficialitățile de la Washington că i-au întrerupt conexiunea la Internet la începutul săptămânii şi l-a catalogat „maimuţă” pe preşedintele american, pentru că a încurajat cinematografe să proiecte filmul „The Interview” care-l parodiază pe liderul nord-coreean, arată B1.ro.

Barack „Obama este în continuare imprudent în vorbe şi fapte, ca o maimuţă într-o pădure tropicală”, afirmă Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare.

„În cazul în care Statele Unite continuă să fie arogante, despotice şi să folosească metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui să ţină cont de faptul că acţiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale”, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit dailymail.co.uk.

Filmul „The Interview”, produs de compania Sony, este în centrul unui scandal internaţional, după ce regimul de la Phenian s-a declarat scandalizat de subiectul peliculei, iar un grup de hackeri a piratat mailurile şefilor de la Sony. Oficialii americani au declarat că în spatele atacului cibernetic se află Coreea de Nord.

Între timp, filmul a fost lansat cu mare fast în Statele Unite, acolo unde mii de americani au umplut cinematografele chiar în ziua de Crăciun.

Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marţi, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii faţă de atacul informatic.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *