Skip to content
Politică

Continuă tensiunile privind RADET și ELCEN. Bușoi îi atrage atenția primarului Firea: „Acoperă totul cu hârtii!”

Continuă tensiunile privind RADET și ELCEN. Bușoi îi atrage atenția primarului Firea: „Acoperă totul cu hârtii!”.

Europarlamentarul Cristian Buşoi (noul preşedinte al PNL Bucureşti), joi, într-un comunicat de presă remis redacției de știri Psnews.ro aduce critici grave la adresa Primăriei Capitalei.

”Primăria Capitalei se face că nu înțelege ideea: ideea este că în plină criză RADET-ELCEN primarul Firea promitea că în maxim două săptămâni merge la Bruxelles după bani europeni și a uitat să se ducă. Atât și nimic mai mult.

În ceea ce privește răspunsul Primăriei, pe fond este o pălăvrăgeală birocratică, aparent lămurește problema, când de fapt acoperă totul cu hârtii. Trebuie tradusă în limbaj simplu, această pălăvrăgeală birocratică ca să înțeleagă și bucureștenii ce spune de fapt Primăria Capitalei.

Pe puncte:

Faptul că instalația de valorificare energetică a deșeurilor este acum în etapa în care atenție ! – “se derulează proceduri de licitație pentru achiziția asistenței tehnică pentru proiect” – adică se fac proceduri, ca se facă licitație, prin care să se caute asistență, care să ne spună cum să facem.

După care va intra în etapa de studiu – de fezabilitate (care firește, costă).

După care în etapa master planului de gestionare a deșeurilor.

După care se intră în etapa de “analiză instituțională” și într-un final – în ianuarie 2018 – se poate depune cererea; ceea ce este o posibilitate, nu o certitudine, din moment ce se analizează “fezabilitatea” unui proiect despre care se știe că este necesar ca aerul pentru că actuala rețea a RADET este învechită.

Pe scurt, până în ianuarie 2018 primăria face “studii”, iar proiectul îl construiește – atentie ! – “ până în 2022”; sperăm cu toții să apucăm momentul, peste 6 ani, adică cu 3 ani peste momentul când dna Firea va lăsa cu inima sfâșiată Primăria pentru o demnitate de mai mare responsabilitate.

Despre calendarul de investiții trimis de Primăria Generală la ministerul Fondurilor Europene am înțeles apropo-ul primăriei : “este răspunderea guvernului, nu a Primăriei Capitalei”. Bine că am lămurit că dna Firea face parte din PSD ca să știm că se luptă cu dl Ghinea.

Despre primarul interimar al PNL și despre controlul PNL asupra RADET răspunsul primăriei este haotic: “este vina PNL, nu a ex-primarului general, preslăvit de dna Firea în campanie”.

În timpul asta, RADET pierde 1,2 tone de apă pe oră prin conductele rețelei – după cum declară chiar conducerea RADET și cresc datoriile la ELCEN și ale ELCEN la Romgaz și așa vom ajunge la o nouă criză în care Bucureștiul va rămâne fără apă caldă sau căldură”, se arată în comunicat.

ppe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *