Skip to content
Politică

Continuă traseismul în PSD și după Congres. Sociologul Bruno Ștefan, previziuni negre pentru Ciolacu

PS News
" "

Sociologul Bruno Ștefan a vorbit, în exclusivitate pentru PS News, despre migrația politicienilor social-democrați spre alte partide politice, în special PNL. În viziunea sociologului această migrație nu se va opri, dar se va muta dinspre primari spre deputați și senatori pentru ca Marcel Ciolacu să își piardă sprijinul pentru moțiunea de cenzură.

Eu cred că migrația nu se oprește ci va continua. Pentru garantarea liniștii moțiunii, migrația nu se mai produce de la primari pentru că s-au stabilit listele și în privința asta lucrurile au încetat, dar va continua cu câțiva deputați și senatori pentru ca Ciolacu să își piardă sprijinul la această moțiune.

" "

Pe de altă parte, certurile, atâtea câte există în interiorul PSD, nu se vor opri acum. Asta nu pentru că Ciolacu nu a avut contracandidați ci pentru că într-o organizație mare există întotdeauna interese mari, divergente și multă mâncătorie între oameni și o să se reflecte mari târziu. Veți vedea că diverse alte tabere care sunt puțin vocale se vor exprima în perioada următoare ceva mai mult. PSD e un partid cu foarte multe grupuri și interese care se disprețuiesc reciproc, dar în același timp se aliază când există un interes major. Ciolacu nu dă unitatea partidului, dar în același timp nici nu provoacă mari dezbinări, dar tensiunile vor rămâne pe mai departe, dar nu semnificativ de mari.

Orlando Teodorovici va fi o voce vocală pentru că el de mulți ani se visează președintele României și s-a simțit dat la o parte, dar are un grup de oameni care îl susțin. Există un grup de nemulțumiți și în spatele Ecaterinei Andronescu care și-a pierdut din putere de peste tot și ei sunt activi în PSD. Există multe organizații care strâmbă din nas în ceea ce privește politica centrului și în special liderii din Ardeal care în ultima vreme au găsit o șansă să devină mai puternici și reprezentativi, cum ar fi în Sălaj, în Baia Mare, în Bistrița, unde au primari cu notorietate și care câștigă alegerile. Ei cred că e o politică dâmbovițeană proastă și privesc cu destul de mult dispreț pe cei din Sud, pe Bădălău, pe Olguța Vasilescu.

Ciolacu încearcă să îi țină la un loc pe toți, dar nu o să reușească multă vreme pentru că e un partid tot mai mic pentru opinia publică și nu mai e loc pentru toți. Iar când nu mai e loc pentru toți, unii încep să fugă, alții încep să dea în ceilalți pentru a-și face loc”, a explicat sociologul Bruno Ștefan pentru PS News.

Amintim că sâmbătă a avut loc Congresul PSD, în urma căruia Marcel Ciolacu a fost ales președinte al partidului cu un scor zdrobitor, 1310 voturi. Principalul său contracandidat, Orlando Teodorovici nu a fost prezent la Congres, acesta obținând doar 91 de voturi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *