Skip to content
Politică

Continuă zarva din jurul Codului de Procedură Penală. PICCJ ia în calcul sesizarea CCR

realitatea.net

Continuă zarva din jurul Codului de Procedură Penală. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) ia în calcul sesizarea Curții Constituționale a României (CCR).

Anunțul a fost făcut miercuri, într-un comunicat publicat pe site-ul Parchetului General. Concret: instituția condusă de Augustin Lazăr se arată „îngrijorată” de faptul că parlamentarii au votat modificările pe repede-nainte, fără consultări cu asociațiile profesionale de magistrați.

Iată precizările integrale ale PICCJ:

Ca urmare a solicitărilor mass-media de a prezenta un punct de vedere privind modificările aduse legislației penale de către forul legislativ, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Ministerul Public își exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observațiile și propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii și  asociațiile profesionale ale judecătorilor și procurorilor, fără a exista o consultare și o colaborare reală cu instituțiile judiciare învestite cu aplicarea legislației penale.

Având în vedere cele expuse anterior, la nivelul Ministerului Public este în curs de realizare o analiză a tuturor aspectelor de neconstituționalitate privind modificările aduse legislației penale, care va fi înaintată subiecților cu drept de sesizare a Curții Constituționale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *