Skip to content
Politică

Continuă zarva în PSD. Cătălin Rădulescu o taxează pe Andronescu: A avut o reacție mai feminină! EXCLUSIV

ziarulargesul.ro

Senatorul Partidului Social Democrat (PSD), Ecaterina Andronescu a publicat săptămâna pe pagina oficială de Facebook, trecută o scrisoare în care îi cere demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al partidului. De asemenea, în același document, fostul ministru al Educației a solicitat și demisia Guvernului Dăncilă.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat pe deputatul PSD Cătălin Rădulescu pentru a-i cere opinia referitoare la ieșirea publică a senatorului PSD Ecaterina Andronescu. Cătălin Rădulescu este de părere că lucrurile trebuie discutate în partid: „niciodată nu este permis ca vis-a-vis de problemele care sunt în interiorul partidului să se iasă în exteriorul acestuia”.

„Poziția mea este aceeași poziție pe care am avut-o de-alungul timpului, de 24 de ani în partidul acesta.  Niciodată nu este permis ca vis-a-vis de problemele care sunt în interiorul partidului să se iasă în exteriorul acestuia. Este exact cum ar fi într-o societate comercială când un asociat vrea să discute cu ceilalți asociați despre o anumită problemă legată de strategia companiei și se duce și discută cu concurenții. Nu este normal să ieși în exteriorul partidului ci toate problemele se discută în interiorul partidului. Ceea ce a făcut Cati, colega mea și prietena mea, nu a fost ok. Nu a fost ok nici pentru faptul că ieșirea ei a fost prea rapidă, chiar după ieșirea președintelui. Acest fapt a lansat tot felul de speculații. Nu cred că asta a fost ideea ieșirii acesteia. Problema pe care o pune Cati cu faptul că unii sunt mai buni ca alții, în diferite guverne pe care le-am avut noi, că unii au mai multă expertiză decât alții este de discutat. Poate și unii care cred că au fost foarte buni miniștri au fost contestați de alții. Iată că alții care cred că au făcut multe lucruri într-un anumit timp în partidul nostru sunt contestați de alții. Deci aceasta este o chestiune de dezbatere în interiorul partidului. Nu am fost de acord nici când Mihai Tudose a ieșit nici când alții au ieșit. Nu am fost de acord în general cu ieșirile în exterior vis-a-vis de problemele care sunt în interior în partidul nostru” a precizat vicepreședintele Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților.

Chestionat referitor la o posibilă sancționare a Ecaterinei Andronescu, Cătălin Rădulescu a tranșat subiectul spunând că nu este de acord. Mai mult, i-a adresat un șir de întrebări publice senatorului PSD. Referitor la comunicat, deputatul PSD a mai remarcat că „a avut o reacție mai feminină”.

„Nu sunt de acord nici cu asta. Știți foarte bine că nu sunt de acord cu astfel de sancțiuni. Și eu am fost sancționat de-alungul timpului. Nu cred că sancțiunile sunt așa de importante. Eu cred că cel mai important, ca să facem să înțeleagă fiecare persoană, este că ,în primul rând, pentru a accede la funcții trebuie să decidă comitetul executiv pentru că așa este regula într-un partid. În al doilea rând, nu sunt pentru sancționări ci pentru discuții, pentru dezbareri. Sancțiunile nu ne ajută cu nimic. Eu cred că fiecare trebuie să înțeleagă că există un președinte ales al partidului că ne place, că nu ne place. Cui nu îi place, am văzut că au plecat. O să plece și alții. Nu este o problemă. Partidul ăsta este foarte mare. Când o să vrem să fie alt președinte va trebui să îl alegem prin vot democratic, statutar. Atât timp cât este un președinte ales de către noi toți, trebuie să își ducă mandatul la bun-sfârșit. În alegerile electorale a avut succes și în ceea ce ne-am pus în cap să facem pe temele legislative. Dacă are cineva ceva să reproșeze, așa cum văd că și Cati are ceva de reproșat, atunci să spună ce reproșează. 

Vreau să o întreb public:

  1. Mai susține sau nu mai susține programul partidului pe care toți l-am propagat în timpul campaniei? 
  2. Susține sau nu susține modificările Legilor Justiției și a Codurilor Penale și a Codului de Procedură Penală? 
  3. Ea crede că dacă vrem să fim uniți și să megem până la capăt cu ce ne-am propus noi sau crede că este momentul să facem niște modificări care nu vor duce la nimic bun?

În ceea ce privesc remanierile sau schimbările, unor lideri de-ai noștri în Guvern României se pot face fără niciun fel de problemă. Repet: nu a spus nimeni că sunt cei mai buni, cei mai deștepți, că unii nu ar trebui să fie sau ar trebui să fie. Toți am comentat chestiunile acestea, dar asta se face în interiorul partidului. Eu sunt pentru dezbatere și pentru amiciție. Nu sunt pentru plecarea unuia sau altuia pentru că vrea cineva. Nu se poate așa. Într-un partid nu se trezește dimineață Rădulescu sau Cati Andronescu și vrea să plece Dragnea. Nu se poate. Cred că mai degrabă plecăm noi. Nu se poate în felul ăsta pentru că nu este nici statutar, nu este nici amnistial ca noi să propunem astfel de lucruri. Cred despre Cati că a fost puțin luată de val pe motivul evenimentelor care au avut loc. Ea este femeie o femeie mai sensibilă. Poate nu înțelege multe lucruri care sunt și pe dedesubtul evenimentelor care s-au întâmplat. Nu le-a știut. Unii dintre noi am avut mai multe informații. Poate că ea nu le-a avut și a avut o reacție mai feminină ca să nu o numesc altfel, a conchis Cătălin Rădulescu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *