Skip to content
Sport

Contra spune că după meciul cu Muntenegru a revenit negativismul în jurul naționalei

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, într-o conferinţă de presă, că negativismul a revenit în jurul echipei naţionale, după ce România a remizat cu Muntenegru, în Liga Naţiunilor.

Contra a făcut referire la oamenii de fotbal, care au criticat evoluţia „tricolorilor”, spunând că foştii jucători nu analizează corect evoluţia naţionalei.

„Se vorbeşte foarte mult de egalul cu Muntenegru. Eu cred că per ansamblu nu se analizează corect acest meci, pentru că nu ştiu de ce cei care au jucat fotbal şi comentează meciurile echipei naţionale nu văd o altă stare de spirit în sânul echipei naţionale, pentru că în meciul cu Muntenegru am avut 90 de minute de dominare totală asupra adversarului. Echipa Muntenegrului a fost periculoasă pe nişte neatenţii, ca să zic aşa, ale noastre, pentru că nu poţi să ţii 90 de minute o echipă ca Muntenegru fără să se apropie de poarta noastră. Dacă se uită cineva care a jucat fotbal la meci şi vede în câte secunde am recuperat mingea după ce am pierdut-o în jumătatea adversă, câte atacuri poziţionale am avut, de câte ori am încercat să creăm ceva pe faza de atac, de câte ori am pierdut mingea şi în 3-4 secune mingea a revenit echipei României, la felul în care am tratat fazele fixe în faţa unei echipe care anul trecut a marcat 4-5 goluri în preliminarii din faze fixe. Noi am fost periculoşi la faze fixe, ceea ce nu s-a întâmplat în ultimul timp. Nu am fost inspiraţi sau nu am avut jucători pe faza de atac care să mai facă ceva diferit la acel meci. O echipă care se bagă cu zece jucători în 40 de metri, nu am reuşit să desfacem acel bloc funcţional al lor, foarte agresiv şi asta a făcut ca noi să avem doar trei, patru oocazii de gol. Dar asta nu înseamnă că băieţii nu şi-au dorit. Dacă se înscria, vorbeam <mamă, ce meci a făcut echipa naţională împotriva Muntenegrului!> Fiind egal, se pare că tot negativismul acesta a revenit în jurul echipei naţionale. Dar eu am încredere în jucători, pentru că au demonstrat că îşi doresc să schimbe ceva la echipa naţională. Nu am nici cel mai mic dubiu că mâine vor intra pe teren şi partitura tactică pe care o vom alege pentru meciul cu Serbia va fi dusă la bun sfârşit şi vom pune în dificultate echipa Serbiei. Şi noi avem jucători care dacă prind o zi bună pot pune în dificultate orice adversar. S-a vorbit foarte mult de absenţele din echipa Muntenegrului, vă zic şi eu absenţele naostre? Au fost Deac, Grozav, Răzvan Marin, Dragoş Grigore, Andone. Sunt cinci jucători care în orice moment pot fi titulari la echipa naţională. Şi au lipsit la meciul cu Muntenegru, dar nu s-a vorbit de lucrul ăsta. Dar vorbim de absenţele Muntenegrului. Acum avem încă trei absenţe, trei jucători care s-au accidentat, din păcate Vlad Chiricheş pentru o perioadă mult mai lungă”, a declarat selecţionerul, conform News.ro.

Partida dintre Serbia şi România, din Liga Naţiunilor, este programată luni, la ora 21.45, pe Stadionul Partizan din Belgard, în etapa a II-a a Grupei 4 a Ligii C a Ligii Naţiunilor. În primul meci, tricolorii au remizat, vineri, scor 0-0, cu Muntenegru, la Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *