Skip to content
Caraș-Severin Politică Știri locale

Contract de 20 milioane de euro pentru reintroducerea tramvaiului la Reşiţa

Club Feroviar

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest şi Primăria Municipiului Reşiţa au semnat contractul de finanţare pentru ”Modernizarea transportului public electric şi amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reşiţa”, proiect în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro, care prevede reintroducerea tramvaiului electric în oraş, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al ADR Vest, prin acest proiect se doreşte ”implementarea unui pachet integrat de investiţii în mobilitatea urbană, prin reintroducerea transportului public nemotorizat cu tramvaiul la Reşiţa, realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea staţiilor de transport, a spaţiilor publice, a zonelor pietonale şi a celor verzi – linie cale de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spaţii administrative şi de mentenanţă/ reparaţii etc”.

Ţinta proiectului este reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi creşterea calităţii vieţii în municipiul Reşiţa.

În urma proiectului vor rezulta 3,7 kilometri de cale dublă de rulare pentru tramvai modernizată, un depou reabilitat şi extins, cu o hală pentru reparaţii şi ateliere având o suprafaţă construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie şi spălătorie – 478,50 mp şi hală pentru gararea tramvaielor – 2.400,05 mp,  şapte staţii de transport public construite ori modernizate sau reabilitate, 27.143 mp platformă cale de rulare tramvai modernizată şi 21.047 mp de spaţiu verde. Linia ferată va fi înierbată.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 metri.

Traseul pe care se vor realiza intervenţiile este: Bd. Republicii – Calea Caransebeşului – Calea Timişoarei, până la intrarea pe Bd. Revoluţia din Decembrie. Investiţia va acoperi şi parte din Aleea Crizantemelor, precum şi terenul depoului de tramvaie, situat pe Bd. Republicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *