Skip to content
Politică

Contractul pentru finanțarea sistemelor de panouri fotovoltaice a fost semnat. Vicepremierul Suciu: Este vorba despre 33.000 de potențiali beneficiari, iar subvențiile se ridică până la 20.000 de lei

Guvernul României a semnat contractul de finanțare a programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. Anunțul a fost făcut de vicepremierii Daniel Suciu și Grațiela Gavrilescu, care au susținut o conferință de presă comună, potrivit B1.

33.000 de potențiali beneficiari ce-și vor instala panouri fotovoltaice vor primi câte 20.000 de lei finanțare. Mă bucur că, împreună cu Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu, am găsit soluția ca acest program mult așteptat de români să fie finanțat din fonduri europene deoarece, altfel, ar fi fost un efort prea mare pentru bugetul de stat. În plus, va fi benefic pentru populație deoarece energia solară este gratuită și poate fi folosită oriunde, iar costurile de întreținere ale sistemelor fotovoltaice sunt minime. Deţinătorii de panouri vor putea livra surplusul către reţeaua naţională, amortizându-și astfel investiţia”, a precizat viceprim-ministrul Daniel Suciu, potrivit comunicatului transmis de Guvern.

Beneficiarii sunt persoane fizice din mediul urban şi rural din cele șapte regiuni „mai puţin dezvoltate”, și anume Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nod-Vest şi Centru, care încheie un contract în vederea obținerii finanţării nerambursabile cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Mai exact, prin acest program subvenţionează cu până la 20.000 de lei persoanele fizice care doresc să-şi monteze panouri fotovoltaice acasă pentru: cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric); cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor şi instalaţiilor electrice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *