Contraste uriașe la Evaluarea Națională 2024. Cea mai slabă vs. cea mai bună școală din țară

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avem 50 de școli în care media notelor primite de elevi la Evaluarea Națională trece de 9, și nu mai puțin de 1.500 în care toți copiii au luat sub 5.

Este o fractură uriașă, spun specialiștii, între puținele școli unde cursanții, profesorii și părinții muncesc împreună și restul, în care toți actorii implicati în actul educațional sunt dezinteresați.

Cel mai slab rezultat din țară l-a avut o școală din județul Sălaj. Dintre elevii care au promovat clasa a VIII-a în comuna Dragu, doar trei s-au prezentat la examen. Și numai unul a mers și la proba de matematică. Cei nouă elevi înscriși aici la examenul de Evaluare Națională au obținut media 1,40. Adică cea mai mică dintre toate cele 5.836 de unități școlare din țară.

Rebeca Lingurar, mama unui elev: „S-a pregătit, dar nu a mers la examen. Rămâne aici, mai mergem la muncă prin sat. Nu avem de lucru. Lucrăm cu ziua”.

Mihai Nemeș, directorul școlii gimnaziale Nr 1. Dragu, Sălaj: „Nu e suficient doar munca noastră de dascăli, la școală, la noi sunt 7-8 ore pe zi, diferența o petrec în familie”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: