Skip to content
Politică

Contre în Parlament pe tema pensiilor. Olguţa Vasilescu: Spuneţi textual dacă cresc pensiile cu 40%! Violeta Alexandru: Intoxicaţi oamenii cu ştiri care crează panică

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a avut o dispută verbală cu ministrul desemnat pentru acest portofoliu, Violeta Alexandru, după ce Vasilescu i-a cerut titularului portofoliului să precizeze „textual” dacă punctul de pensie va creşte cu 40 la sută, aşa cum prevede legea. În replică, Violeta Alexandru a spus că este „chemată să aplice legea” şi i-a reproşat fostul ministru că „perpetuează o stare de tensiune continuă” şi „intoxică” oamenii în legătură cu aplicarea legii pensiilor.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, l-a întrebat miercuri, la audierea în Parlament, pe ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, dacă va creşte cu 40 la sută punctul de pensie, aşa cum prevede legea.

" "
" "

Ea i-a cerut Violetei Alexandru să precizeze „textual” dacă va avea loc această majorare, fără a apela la sintagma „vom respecta legea în vigoare”, pe care Alexandru a utilizat-o în mai multe declaraţii recente.

Nu am cum să vă răspund «da», pentru că nu suntem la televizor la un concurs la care să răspund la întrebare cu răspuns deschis. (…) Ceea ce mi s-a solicitat prin acest mandat este să aplic legea, ceea ce voi face. Premierul, ceilalţi colegi urmăresc modul în care se încasează veniturile la buget şi nu am niciun semnal. (…) Problema nu este să facem o nouă lege sau să facem modificări în lege, problema este să ne facem treaba pe legea pe care o avem. V-am răspuns că sunt chemată să respect legea, ceea ce voi şi face” a răspuns Violeta Alexandru, citată de news.ro.

Ea a acuzat PSD că „perpetuează o stare de tensiune  continuă” legat de aplicarea legii pensiilor, fapt despre care Violeta Alexandru spune că ar crea panică în rândul populaţiei.

Vă rog să nu mai manipulaţi şi alertaţi populaţia că se întâmplă lucruri ascunse la Ministerul Muncii! Intoxicaţi oamenii cu ştiri care creează panică” i-a spus Violeta Alexandru Olguţei Vasilescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *