Skip to content
Politică

Contre în UE: Premierul italian Giuseppe Conte acuză Uniunea de ipocrizie

news.ro

Prim-ministrul italian, Giuseppe Conte, consideră că statele din Uniunea Europeană nu au fost solidare cu Italia în problema migranților.

Șeful Guvernului italian reclamă lipsa oricărei soluții avansate de UE în cazul imigranților de pe nava gărzii de coastă din Sicilia, potrivit news.ro.

Diferenţa dintre vorbe şi fapte e un lucru care duce câteodată la ipocrizie. Italia va ţine cont de acest lucru şi va acţiona în consecinţă… privind toate problemele din Europa”, avertizează premierul Conte.

Viceprim-ministrul italian, Luigi Di Maio, a anunţat și el că partidul său va vota pentru suspendarea finanţărilor către Uniunea Europeană anul viitor, dacă partenerii europeni nu vor ajunge la un acord prin care vor prelua migranţii care se află în prezent pe nava gărzii de coastă în Sicilia.

Reamintim că, la trei zile după ce nava Diciotti a gărzii de coastă italiene a acostat în Catania, 150 de migranţi au rămas la bord pentru că ministrul de Interne italian Matteo Salvini nu a nepermis debarcarea lor ”până când UE nu va interveni pentru a ajuta”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *