Skip to content
Politică

Contre pe Legea grațierii: Șerban Nicolae îl pune la punct pe Traian Băsescu

7est.ro + gandul.info

Continuă contrele din Parlament în legătură cu Legea grațierii: senatorul PSD Șerban Nicolae îl pune la punct pe fostul președinte al României Traian Băsescu.

Șeful Comisiei juridice din Senat a declarat joi că grațierea pedepselor de până la 10 ani vizează „o durată excesivă”, dar a precizat că amendamentele liderului PMP aduse la Legea grațierii vor fi modificate în grupul PMP, scrie Agerpres.

CITIȚI ȘI: Băsescu nu a uitat de Udrea. Ce amendamente a depus la Legea graţierii

„Nu am apucat să analizez. Am văzut câte ceva. Nu știu dacă au rămas în forma aceasta. Grupul PMP vrea să facă și o serie de modificări la propriile amendamente. Vor fi multiplicate și distribuite. Nu le critic înainte și vreau să le analizez pe toate cu maxim discernământ. Așa cum am spus, nu am subiecte tabu. Singura intoleranță pe care o manifest este față de intoleranța altora”, a afirmat Nicolae.

Întrebat de jurnaliști dacă susține grațierea pedepselor de până la 10 ani, Șerban Nicolae a răspuns: „Mi se pare că este o durată excesivă”.

„Am înțeles că s-au făcut o serie de corecții. Discutăm. (…) Eu am propus grațierea pedepselor de până la 3 ani, nu ca Guvernul, de până la 5 ani. Am văzut și o serie de speculații făcute de unii pe seama simulărilor ANP. (…) Dacă se va propune și grațierea pedepselor de până la 10 ani, le vom discuta. Nu sunt de acord cu asemenea propunere. Ea va face obiectul dezbaterii ca orice altă propunere”, a adăugat Șerban Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *