Skip to content
București Știri locale

Controale ale Poliţiei Rutiere în Bucureşti. S-au dat 64 de amenzi şi s-au reţinut 13 permise de conducere

Inquam Photos/Octav Ganea

Treisprezece permise de conducere au fost reţinute în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mult de jumătate pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, în urma unui control al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei. De asemenea, au fost date 64 de amenzi.

În noaptea de 19/20 Noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat *o infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, anunţă Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, potrivit news.ro.

De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere: 1 pentru infracţiunea la regimul rutier; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 7 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 3 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 sub influenţa alcoolului.

El  a fost  testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentraţie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, bărbatul a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de  mostre biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art 336 alin.1 din Codul Penal”, precizează poliţiştii.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 având o concentraţie de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *