Skip to content
Politică

Controale ANPC în grădinițe. Ce nereguli au găsit inspectorii

Inspectorii ANPC au controlat în ultima perioadă peste 350 de grădiniţe de stat şi private, iar în aproape jumătate au găsit nereguli. Dacă în unele unităţi cei mici primeau la masă alimente expirate, în altele luau masa în condiţii improprii.

ANPC a verificat grădiniţele atât din Capitală, cât şi din provincie şi au descoperit 167 kg de alimente periculoase pentru sănătatea copiilor. Dintre acestea, 32 kg de alimente au fost retrase din grădiniţe, iar 89 kg de alimente oprite temporar, potrivit realitatea.net.

Per total, au fost aplicate 170 sancţiuni contravenţionale, dintre care 57 amenzi contravenţionale în valoare de 224.500 lei şi 113 avertismente.

În Bucureşti s-au constatat că se alocă sume nejustificate pentru hrana copiilor, precum şi faptul că există prize nesigure amplasate în sălile de curs şi dormitoare.

În judeţul Vaslui, numărul copiilor înscrişi la grupa mica era mai mare decât numărul de paturi din sală, iar în Mureş în unele grădiniţii nu există toalete pentru copii, ci doar pentru adulţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *